Hlavní obsah

Opava - Karviná 2:1Slezské derby pro Opavu! Favorit zaváhal a komplikuje si boj o postup

Fotbalisté Karviné v dohrávce 25. kola druhé ligy prohráli slezské derby v Opavě 1:2 a nevyužili šanci více odskočit v čele tabulky. Hosté utrpěli první jarní porážku a mají nadále jednobodový náskok před druhou Líšní. Opavští si po obratu připsali první jarní vítězství a posunuli se na 14. příčku o skóre před Třinec.

Foto: Profimedia.cz

Fanoušci Opavy na archivním snímku

Článek

I dohrávka v Opavě potvrdila, že se favoritům v tomto kole nedařilo. Vedle Opavy prohrály také Líšeň a Příbram, další aspirant na postup Dukla Praha jen remizovala.

Karvinští přitom začali slezské derby výborně a už ve třetí minutě je poslal do vedení zblízka hlavičkou Akinyemi. V 18. minutě ale vyrovnal Vincour.

V závěru úvodního dějství měl lídr tabulky velkou šanci vzít si vedení zpět, ale Málek selhal z penalty i následné dorážky. Za neproměněný pokutový kop pak hosty po změně stran v 61. minutě ztrestal po chybě obrany a obloučku přes gólmana Rataj.

25. kolo druhé fotbalové ligy:
Opava - Karviná 2:1 (1:1)
Branky: 18. Vincour, 61. Rataj - 3. Akinyemi. Rozhodčí: Křepský - Kotalík, Šafránková. ŽK: Omale, Kopečný - Budínský, Memič, Bartl. Diváci: 1885.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.