Hlavní obsah

Slovácko podlehlo HFK Olomouc a je poprvé bez bodu

ČÁSLAV

Čáslavští fotbalisté porazili v nedělním utkání druhé ligy Fulnek 4:1. Zápas s aktuálně nejproduktivnějším týmem soutěže rozhodli domácí třemi góly v druhém poločase a nechali zapomenout na nevydařený duel s Příbramí.

Článek

Na pravé straně hosty zlobil svými průniky hlavně Kurák, v 11. minutě na jeho přihrávku na malém vápně jen o kousek nedosáhl Veselý. Čáslavští si ale museli dát velký pozor na soupeřův rychlý přechod do útoku, ve středu zálohy se činil zejména bývalý reprezentant Slončík.

Po půlhodině hry trefil Dian tyč a v 41. minutě se domácí fanoušci dočkali prvního gólu. Hozda načechral centr do pokutového území, kde nejvýše vyskočil Veselý a poslal míč do sítě. Po změně stran ale začala Čáslav hodně pasivně a soupeř v 55. minutě vyrovnal.

Domácí odpověděli prakticky hned po rozehrání: po pravé straně unikl Kurák a jeho centr si srazil do vlastní sítě Kovář. Středočeši se pak opět dostali ke své hře a vedení pojistili v 78. minutě. Po faulu na Kuráka proměnil pokutový kop Dian.

Hosté v posledních minutách zatlačili Zenit před jeho branku, jenže brankáře Zicha už neohrozili. Naopak v 87. minutě po autovém vhazování definitivně rozhodl Veselý.

Hradec porazil Duklu 

Začátek nedělního utkání  mezi Hradcem Králové a pražskou Duklou patřil domácím, kteří se mocně tlačili před soupeřovu branku. Největší šanci první půle měl Hradec v 18. minutě, kdy Bouškovu tečovanou střelu z trestného kopu vykopl z branky Daněk. Pak se hra vyrovnala, obrana Dukly pracovala spolehlivě a Hradečtí se často chytali do ofsajdové pasti.

Hned v úvodu druhého poločasu se Hradec dostal do vedení. Pospíšil vysunul přesnou přihrávkou Vodehnala a jeho křížná střela se odrazila od tyče do branky. V 59. minutě prošel středem hřiště hostující Michal, ale domácí branku vysoko přestřelil. To bylo ze strany Dukly nejvážnější ohrožení hradecké branky, neboť za celé utkání se hosté mezi tyče netrefili.

Další gól přidal Hradec v 72. minutě. Černý poslal přesnou přihrávkou do uličky severoirského útočníka Munstera, který vnikl do velkého vápna, byl u míče dřív než gólman Rada a upravil na konečných 2:0. V 77. minutě nastřelil Černý ještě břevno.

Slovácko poprvé prohrálo 

Exligové Slovácko přijela do Olomouce povzbudit početná skupina fanoušků, kteří hostům vytvořili takřka domácí prostředí. Přesto však aspirant postupu nezískali na půdě HFK ani bod.

Zápas odstartovaly dva povedené přímé kopy: v páté minutě vychytal Görnera Doležal a v šesté minutě domácí Krutý o metr přestřelil branku hostí. První větší šanci měl v 27. minutě domácí Škuta, ale z deseti metrů přestřelil.

Za Slovácko odmítl otevřít skóre v 35. minutě Racko, který po Chmelíčkově přiťuknutí z hranice šestnáctky přeloboval Doležala i branku. V 39. minutě mohl opět skórovat Racko, ale po chybě brankáře Doležala nevyužil další obrovskou šanci.

V druhém poločase šli do vedení domácí, roh Krutého tečoval za Markova záda Škuta. V 57. minutě bylo vyrovnáno, když vzdušný souboj domácího brankáře Doležala se střídajícím Činčalou posoudil sudí Drábek jako faul a Chmelíček z penalty vyrovnal.

Další tři góly padly až v závěru. V 83. minutě našel Grimm od brankové čáry volného Lukáška a HFK znovu vedl, třetí gól pak přidal Vodák po centru Krutého. Za Slovácko ještě v 90. minutě snížil Činčala, ale vyrovnat už hosté nestihli.

Čáslav - Fulnek 4:1 (1:0)
Branky: 41. a 87. Veselý, 56. vlastní Kovář, 78. Dian z pen. - 55. Smetana. Rozhodčí: Paták - Kordula, Kubáň. ŽK: Haniak, Nešpor - Smetana, Krása, J. Pospěch, Přílučík. Diváci: 658.
Čáslav: Zich - Kotrba, Mráz, Skoupý, Nešpor - Kurák, Skopalík (72. Haniak), Dian, Hozda (87. Sedláček) - Veselý, J. Schulmeister (62. Jiroušek). Trenér: Medynský.
Fulnek: J. Pospěch - Přílučík, Krása, Kovář, Vyskočil - Sokol, Dittrich (52. Koštuřík), Lukaštík, Slončík, Vajda (78. Malohlava) - Smetana. Trenér: Daněk.
Hradec Králové - Dukla Praha 2:0 (0:0)
Branky: 47. Vodehnal, 72. Munster. Rozhodčí: Hájek - Pelikán, Dobrovolný. ŽK: Šmerda - Kopta. Diváci: 2039.
Hradec: Podhajský - Vít, Wozniak, Pospíšil - Šmerda, Karal, Černý (84. Semerák), Bouška (76. Gavula), Rezek - Vodehnal (68. Munster), Svoboda. Trenér: Klusáček
Dukla: Rada - Kopta (80. Böhm), Palša, Hubka, Daněk - Mikula (62. Pokorný), Ludačka, Holub, Michal - Kunc (74. Volek), Svatonský. Trenér: Bittengel.
HFK Olomouc - 1. FC Slovácko 3:2 (0:0)
Branky: 50. Škuta, 83. Lukášek, 87. Vodák - 58. Chmelíček z pen., 90. Činčala. Rozhodčí: Drábek - Filgas, Novák. ŽK: Korčián, Doležal, Škuta, Zmeškal - Činčala, Šimáček. Diváci: 950.
Olomouc: Doležal - Dadák, Zlatohlavý, Kotůlek, Josefík - Spáčil (74. Janeček), Lukášek, Grimm, Krutý - Škuta (82. Zmeškal), Korčián (82. Vodák). Trenér: Kalvoda.
Slovácko: Marek - Němčický, Šimáček, Ineman, Kaspřák - Racko, Stýskala, Görner, Lysoněk (56. Činčala) - Šultes, Chmelíček (79. Eismann). Trenér: Malura.

Reklama

Související témata: