Hlavní obsah

Sokolov otočil druholigový zápas proti Čáslavi

PRAHA

Fotbalisté Baníku Sokolov otočili duel 16. kola druhé ligy s Čáslaví a zakončili podzimní část sezony výhrou 3:1. Po dvou zápasech bez vstřeleného gólu zajistili Západočechům tři body Geňo, Mlika a Dvorník.

Článek

Jako první ale skórovali hosté. Zenitu se lepším pohybem několikrát podařilo Baník přehrát a v 25. minutě pronikl obranou Sokolova Fikejz, jehož střílenou přihrávku napříč vápnem ztečoval do branky Voltr.

Inkasovaný gól jakoby domácí jedenáctku probudil a Sokolovští začali mít navrch. Tlak Baníku vyvrcholil v závěru poločasu, kdy nejprve stoprocentní příležitost k vyrovnání spálil Vaněček střelou nad branku. Minutu na to ale Vaněček vysunul Mliku, ten přehodil gólmana Duchečka a Geňo bez problémů dorazil míč do osamocené brány.

Hned po několika sekundách druhého poločasu Sokolov dokonal obrat. Vondráček si narazil s Glaserem a přesnou přihrávkou našel Mliku, který míč usměrnil mimo dosah brankáře.

A i v dalším průběhu zápasu byl Baník herně lepší. Po hodině hry krásnou střelou protáhl Duchečka Glaser a v 78. minutě to bylo už o dva góly. Na Vaněčkův centr si naskočil Šindelář, jeho hlavičku Ducheček vyrazil před sebe a Dvorník zblízka dorazil míč za bezmocného brankáře.

Ústí porazilo béčko Sparty

Zápas nejlepšího týmu druhé ligy s nejhorším v posledním podzimním kole skončil na hřišti sparťanského béčka v Horních Počernicích výhrou favorizovaného Ústí nad Labem 1:0. Severočeši zakončili podzim čtyřzápasovou vítěznou šňůrou, během níž ani jednou neinkasovali.

Hostující svěřenci trenéra Habance měli v utkání převahu, ale zápas byl dlouho bez vyložených šancí na obou stranách. V prvním poločasu se jediná dobrá příležitost naskytla hostům a Martykán ji proměnil v šestý gól v sezoně. Přízemní střelou z hranice pokutového území využil Brunclíkovu přihrávku po přetaženém centru.

Zvýšit mohl čtvrt hodiny před koncem Veverka, ale v dobré šanci vysoko přestřelil branku. Rezerva Sparty si gólové příležitosti schovala až na poslední pětiminutovku, ale brankář Novák vyrazil nad břevno Doležalovu hlavičku a v nastavení bravurním zákrokem vytěsnil i jeho střelu bez přípravy.

Karviná porazila oslabené Bohemians Praha 2:0

Fotbalisté Bohemians Praha prohráli v Karviné 0:2 a přezimují na druhém místě druholigové tabulky s šestibodovou ztrátou na vedoucí Ústí nad Labem. Pražané už po půlhodině hry přišli o vyloučeného brankáře Wintra.

Hostující gólman ve 28. minutě fauloval ve vápně Presla a dostal červenou kartu. V brance jej nahradil Chrobok, kterého z penalty překonal Jursa, a Karviná gólem završila úvodní převahu.

Pražané si v deseti hráčích šance nevytvořili, výjimkou byla hlavička Drska v 75. minutě, ale jeho střela mířila vedle. Podobně si však vedli i karvinští střelci Mišinský, Miloslavjev či Jursa, a tak až tři minuty před koncem zápasu zpečetil domácí vítězství Mišinský střelou k tyči po kombinaci s Cikuem.

Opava podlehla Brnu vysoko 1:4

Opavští fotbalisté podlehli brněnské Zbrojovce vysoko 1:4. V závěru prvního poločasu se přitom domácí celek dostal do vedení, ale Brňané rychle vyrovnali a po změně stran dalšími třemi góly rozhodli.

První příležitost si vypracovali domácí ve čtvrté minutě, kdy se dostal po centru zprava k míči volný Schaffartzik, jenže jeho halfvolej mířil mimo. Opavané častěji ohrožovali soupeřovu branku, ale Mrázek ani Halaška se nedokázali trefit mezi tři tyče. V 39. minutě přenesl Sedláček míč na Mrázka, avšak jeho střela šla jen do boční sítě.

Ve 44. minutě stáhl Buchta ve vápně Mrázka, k penaltě se postavil Sedláček a s přehledem ji proměnil. Jenže o minutu později opavská obrana chybovala, a toho využil Simerský, který zůstal sám před brankou a pohodlně vyrovnal.

V 54. minutě poslal Mrázek centr Halaškovi, který zblízka hlavičkoval pod břevno a jen reflexivní zákrok brněnského brankáře Doležala zabránil gólu. V 64. minutě fauloval Formánek, k trestnému kopu se postavil Koloušek a po chybě domácí obrany Sedláček poslal patičkou Brno do vedení.

V 72. minutě Wirth nedokázal z voleje trefit prázdnou brněnskou branku a závěr utkání vyzněl zcela jednoznačně pro hosty. V 86. minutě unikl opavským zadákům Švancara a obhodil si i gólmana Blahu, vysoké vítězství Zbrojovky pak zpečetila ještě Tomečkova dorážka.

Zlín nedal penaltu, nakonec ale porazil Vlašim 2:1

Fotbalisté Zlína porazili v posledním podzimním kole 2:1 Vlašim a přezimují na šestém místě tabulky se shodným bodovým ziskem jako pátý Sokolov. Vlašim je po sedmé porážce v sezoně dvanáctá.

Góly padly až po přestávce, v prvním poločase Vlašim potvrzovala, že je spíše mužstvem pro venkovní zápasy, a trpělivě bránila a vyrážela do nebezpečných kontrů. Žádný ale nezakončila a gólu se přes několik šancí nedočkali ani domácí.

To se mohlo změnit krátce po změně stran, ale Roman Dobeš z penalty za ruku Jandy netrefil bránu. Hned za tři minuty dostal zlínský kapitán možnost k reparátu, byť z podstatně větší vzdálenosti. Z 25 metrů ale tentokrát napálil míč přes zeď přímo k tyči a poprvé rozjásal zlínskou Letnou.

Vlašim musela otevřít hru a v 64. minutě domácí podnikli klíčový kontr. Jelínek zatáhl míč po levé straně, přesně nacentroval na Poznara a ten hlavičkou k tyči zvýšil.

Soupeř ale nesložil zbraně a už za pět minut se krásně prokličkoval mezi zlínskými beky Vrťo a zblízka snížil. Vyrovnání pak skvělými zákroky proti Kotyzově střele z přímého kopu a šanci střídajícího Kolašinace odmítl brankář Kořínek.

FK Baník Sokolov - FC Zenit Čáslav 3:1 (1:1)
Branky: 41. Geňo, 46. Mlika, 78. Dvorník - 25. Voltr. ŽK: Vrtělka, Vondráček, Machek - Špidlen, Ducheček, Šisler, Fikejz. Rozhodčí: Hrubeš - Peřina, Santarius. Diváci: 874.
Sokolov: Buček - Vondráček, Dvorník, Šindelář, Hanzlík - Glaser (77. Machek), Vrtělka, Čada, Vaněček - Geňo (85. Hájovský), Mlika. Trenér: Látal.
Čáslav: Ducheček - Kunášek, Karal, Šisler, Špidlen - Džafič, Rakovan, Fikejz, Čertík, Voltr (63. Kaňák) - Hejný. Trenér: Abrhám.
Sparta Praha B - Ústí nad Labem 0:1 (0:1)
Branka: 36. Martykán. Rozhodčí: Nenadál - Zlámal, Lhoták. ŽK: Doležal, Putz, Tomášek, Polom - Martykán, Veverka. Diváci: 350.
Sparta B: Kamenár - Tomášek, Doležal, Polom, Frýdek - Sýkora, Rada, Mac Hong (85. Jeřábek), Juhar (62. Ujlaky) - Putz (46. Juliš), Nádeníček. Trenér: Svoboda.
Ústí nad Labem: Novák - Brunclík, Džuban, Dragoun (54. Jablonský), Benčík - Volek, Martykán, Zachariáš, Zeman - Veverka (90. Benda), Holek (87. Moulis). Trenér: Habanec.
Karviná - Bohemians Praha 2:0 (1:0)
Branky: 32. Jursa z pen., 87. Mišinský. Rozhodčí: Váňa - Blažej, Zeman. ŽK: Miloslavjev (Karviná). ČK: 28. Winter (Bohemians). Diváci: 1346.
Karviná: Paleček - Hrtánek, Motyčka, Bolf, Hoffmann (73. Ficek) - Ciku, Bartošák, Jursa, Miloslavjev (83. Bartozel) - Mišinský (90. Cverna), Presl. Trenér: Kula.
Bohemians Praha: Winter (31. Chrobok) - Flachbart, Penc, Drsek - Szabo (90. Kuťák), Križan - Janda, Demeter, Šisler (31. Chrobok), Šafránek (68. Novotný) - Duchnič. Trenér: Barát.
Opava - Zbrojovka Brno 1:4 (1:1)
Branky: 44. Sedláček z pen. - 45. Simerský, 64. Sedláček, 86. Švancara, 89. Tomeček. Rozhodčí: Jílek - Urban, Dobrovolný. ŽK: Riška - Hromek. Diváci: 2023.
Opava: Blaha - Riška, Cigánek (83. Neubert), Formánek, Hrabina - Partyš, Wirth (84. Binar), Sedláček, Schaffartzik - Mrázek, Halaška. Trenér: Mazura.
Brno: Doležal I - Pašek, Simerský, Zbožínek, Buchta - Tomeček, Hromek (88. Kasálek), Koloušek, Sedláček - Doležal II (72. Došek), Švancara. Trenér: Kafka.
Zlín - Vlašim 2:1 (0:0)
Branky: 51. R. Dobeš, 64. Poznar - 69. Vrťo. Rozhodčí: Drábek - Ubias, Páral. ŽK: Malý, Elšík, J. Dobeš (všichni Zlín). Diváci: 1722.
Zlín: Kořínek - Jugas, Malý, Kubica, Jelínek - R. Dobeš, Paciorek (69. Elšík), Bublák (62. Motal) - Švach, Poznar, Železník (63. J. Dobeš). Trenér: Skácel.
Vlašim: Toma - Vebr, Petrů, M. Nešpor (86. Kolašinac), D. Nešpor - Janda (60. Vojta), Kotyza, Vrťo, Pokorný, Průcha - Macek. Trenér: Nádvorník.

Reklama

Související témata: