Hlavní obsah

Třinečtí podlehli na úvod druhé ligy Čáslavi 0:1

TŘINEC

Fotbalisté Třince prohráli v sobotním utkání úvodního kola druhé ligy s Čáslaví 0:1. Hosté rozhodli zápas brankou, kterou čtyři minuty před koncem vstřelil Strnad. Třinečtí přitom měli výraznou převahu, nekoncentrovanost obrany v závěru druhé půle je však stála bod.

Článek

Středočeši přijeli neprohrát a taktika nepustit domácí hráče na dostřel své branky jim do puntíku vyšla. Hlavně v prvním poločase Třinečtí zásluhou přesných Eismannových přihrávek dostali soupeře pod trvalý tlak, ale vinou střelecké nemohoucnosti útočníků Veselého s Doubkem se z gólu neradovali.

Hosté se naopak čtyři minuty před koncem poprvé dostali do blízkosti domácího brankáře Lipčáka, kterého po přihrávce od Špidlena a zaváhání obránců překonal Strnad.

Opava se rozešla se Slováckem nerozhodně

Hosté ze Slovácka začali v Opavě mnohem lépe a během úvodní desetiminutovky si vypracovali tři brankové příležitosti. Gonda ale zblízka zbrkle vystřelil mimo, Chmelíček v úniku chtěl udělat kličku opavskému brankáři Novákovi, ale ten jeho záměr vystihl, a i třetí šanci hostujícího celku odvrátili domácí se štěstím. Na druhé straně po střele Bartesky Mezlík změnil směr střely a brankář Filipko vyrazil míč nohou.

Po necelé půlhodině zapomněla opavská obrana na Chmelíčka, který s přehledem otevřel skóre. Vyrovnat mohl po střele z dálky Barteska a Mezlík po rohu trefil hlavou břevno. Gól ale nedal ani hostující Kerbr, který si v 72. minutě naběhl a běžel zcela osamocen na opavskou branku. Jeho střelu gólman Novák skvěle zneškodnil.

Domácí měli mírnou převahu, ale hosté podnikali rychlé protiútoky. V 85. minutě unikli po pravé straně, ale Kerbr ze tří metrů trefil jen břevno. Domácí to potrestali. V poslední minutě vystřelil Cigánek a Filipko skvěle vyrazil na roh, který zahrál Kiša, jeho centr dokázal gólově zužikovat v posledních vteřinách Halaška.

Vítkovice prohrály na hřišti HFK Olomouc

Domácímu HFK se vydařil vstup do utkání a už v 9. minutě vysunul Škuta za obranu Korčiána, který nejprve ztroskotal na brankáři Vaclíkovi, ale dorážku už zvládl lépe a dostal svůj tým do vedení. Domácí však branka neuklidnila a naopak hosté byli po zbytek prvního poločasu lepším týmem.

Aktivní byli především záložníci Novák a Kuchař, jehož velkou šanci ve 12. minutě výborným zákrokem chytil brankář Doležal. Novák výborně zahrával přímé kopy ze strany a nejprve jen těsně minul branku, ve 32. minutě už díky clonění Prohászky vyrovnal.

Ve druhém poločase měli více ze hry domácí. V 61. minutě spálil obrovskou šanci Korčián. Do šance se dostal po velké chybě brankáře Vaclíka, kterého obral o míč Škuta a naservíroval ho Korčiánovi před odkrytou branku. Na brankové čáře však situaci zázračně zachránil kapitán Vítkovic Derych. Korčián se však nakonec druhé branky přece jen dočkal. V 71. minutě chybovala vítkovická obrana, Krutý vysunul Korčiána a ten prostřelil Vaclíka.

Třinec - Čáslav 0:1 (0:0)
Branka: 86. Strnad. Rozhodčí: Adámek - Čecháček, Lakomý. ŽK: Szmek - Strnad. Diváci: 1408.
Třinec: Lipčák - Lisický, Hupka, Chlebek, Martinčík - Malíř, Ďurica (83. Szmek), Šalamoun (64. Grim), Eismann (64. Joukl) - Veselý, Doubek. Trenér: Kouřil.
Čáslav: Švenger - Kotrba, Mráz, Brezinský, Filip - Urban (65. Wolf), Haniak, Brunclík, Špidlen - Strnad, Dolejš. Trenér: Koubek.
Opava - Slovácko 1:1 (0:1)
Branky: 90. Halaška - 27. Chmelíček. Rozhodčí: Kocourek - Slavík, Tacina. ŽK: Barteska - Matůš, Chmelíček, Formánek. Diváci: 2758.
Opava: Novák - Kiša, Mezlík, Cigánek, Víšek - Partyš, Barteska, Wirth (78. Horka), Jelínek (68. Půda) - Šultés (90. Neubert), Halaška. Trenér: Neček.
Slovácko: Filipko - Němčický (80. Reinberk), Ineman, Šimáček, Formánek - Gonda, Bergr, Randa, Kubáň (45. Stýskala) - Chmelíček (54. Kerbr), Matůš. Trenér: Jurkemik.
HFK Olomouc - Vítkovice 2:1 (1:1)
Branky: 9. a 71. Korčián - 32. Novák. Rozhodčí: Hrubeš - Peřina, Marek. ŽK: Kučerňák, Krutý - Cverna. Diváci: 642.
Olomouc: Doležal - Dadák, Zlatohlavý, Čučka, Josefík - Spáčil (59. Vurčík), Kučerňák, Škuta, Krutý - Korčián (81. Mindenberg), Galajda (86. Los). Trenér: Mucha.
Vítkovice: Vaclík - Hrdlovič, Švehla, Cverna (81. Poznar), Derych - Novák (74. Plešek), Kuchař, Křiva, Mikulenka - Diviš, Prohászka. Trenér: Grussmann.

Reklama

Související témata: