Hlavní obsah

Ústecký Přerost si pochvaluje defenzivu, Novák platí za čisté konto stovku

Ústí nad Labem

Pět zápasů ze sedmi bez inkasovaného gólu a hlavně čtrnáctibodový zisk učinily z fotbalistů Ústí nad Labem aktuálně přední celek druhé nejvyšší soutěže. „Na rozjezd dlouhé sezóny je to dobrá bilance. Mužstvo až na utkání v Karviné pracuje poctivě v defenzivě. Ale nikdo si nemůže myslet, že budeme porážet jednoho soupeře za druhým,“ uvažuje ústecký trenér Lukáš Přerost.

Článek

Zmíněná pozitivní statistika mohla být ještě lepší, kdyby Ústí v roli favorita zdolalo severočeského rivala z Varnsdorfu. „Remíza je asi spravedlivá, byť ji bereme jako ztrátu v domácím prostředí. Hostům jsme darovali dvě velké šance, které naštěstí pro nás neproměnili. A naše ofenzivní snažení často končilo jen v okolí soupeřovy šestnáctky," rozebíral Přerost.

Trošku si postěžoval na momentálně úzký kádr. „Řešíme problémy se zraněnými hráči. Někteří kluci nastoupili po dvou trénincích po předchozí desetidenní nucené pauze. Na Veverkovi bylo manko znát, vydržel jen padesát minut. A na marodce jsou stále Smola, Jursa, Benčík, Šalda, Leibl," podotkl kouč.

Stálicí mezi ústeckými tyčemi je brankář Radim Novák. Právě jemu tým hodně vděčí za čistá konta v kolonce obdržených gólů. „Těch pět vychytaných nul je dílem celého mužstva. Trenér má taktiku poskládanou na tom, abychom byli jistí ve hře dozadu. A když hrajeme poctivě a podle pokynů, je těžké pro soupeře proti nám skórovat," tvrdil gólman, který mimochodem uhájil svoji branku i při prestižním zápase v Českých Budějovicích.

„Každý si myslel, že tam prohrajeme. Takže výhra na půdě exligového týmu byla nečekaná. Ale jinak vychytané nuly nerozlišuji a neprobírám, jaká z nich je nejcennější nebo něco podobného," vykládal Novák.

Proti Varnsdorfu bravurně zneškodnil penaltu a byl ústeckým hrdinou. „Chvála není na místě. Příště třeba dostanu hloupý gól a budete se mě ptát, proč jsem to nechytil. Za každý zápas s nulou musím platit do týmové pokladny stovku. Ještě loni to byla padesátka, a nevím, proč se to před sezónou zvedlo," usmál se brankář.

A hledí k dalšímu kolu FNL. „Jedeme do Sokolova a brali bychom i bod. Tamní celek mi připomíná naše mužstvo z obou sezón, kdy jsme si vybojovali postup do první ligy," uzavřel Radim Novák.

Reklama

Související témata: