Hlavní obsah

Pardubice - Třinec 1:0Východočeší se drží ve hře o postup

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Pardubic ve šlágru 26. kola druhé ligy doma porazili Třinec 1:0 a nadále se drží v boji o postup. Na druhou Příbram ztrácejí jen tři body, Příbram ale má zápas k dobru. Třinec je po teprve druhé jarní porážce o další tři body zpět a už bude mít boj o postup těžký. Třetí příčku si udržel Hradec Králové, který díky brance v nastaveném čase zvítězil 2:1 v Sokolově. Votroci jsou dva body za Příbramí.

Foto: fkpardubice.cz

Pavel Černý (vpravo) v dresu Pardubic

Článek

Pardubice už na jaře doma dvakrát zaváhaly s týmy ze špičky tabulky, tentokrát ale ztrátu nepřipustily. První dvě šance ještě domácí nevyužili, ale v 72. minutě se Mužík obtočil na hranici pokutového území okolo obránce a střelou z otočky zařídil jediný gól zápasu.

Pardubice tedy odčinily poslední prohru z Vlašimi a znovu zvítězily. Naopak Třinci skončila šňůra pěti zápasů bez prohry.

"Hodně vyrovnané utkání, odehrávalo se především mezi šestnáctkami. Věděli jsme, že budou rozhodovat detaily. Povedla se nám jedna střela a jsme o gól šťastnější. Jinak si ale myslím, že jsme narazili na silné mužstvo," hodnotí Jiří Krejčí, trenér Pardubic.

"Gólů předcházela chyba Janoščína, jenž špatně bránil. Nechal protihráče zpracovat míč a vystřelit. Za chybu jsme zaplatili. Nefungoval nám ani útok. Výkon se mi celkově nelíbil, jsem z něj hodně zklamaný," netají jeho protějšek Jiří Neček.

Hradec rozhodl v nastavení

Votroci v Sokolově prohrávali po přesné hlavičce Mejdra. Krátce po změně stran ale srovnal Vlkanova dorážkou Pázlerovy vyražené střely. Hosty pak podržel brankář Ottmar a klíčový okamžik přišel v nastavení. Ševčík musel zastavit unikajícího soupeře i za cenu červené karty, hosté dostali výhodu přímého kopu a střídající Schwarz se trefil přesně.

"Hodně těžké utkání, museli jsme obracet stav. V prvním poločase jsme hráli krkolomně, zbytečně složitě, chyběla jednoduchost, za což nás domácí potrestali. Do druhé půle jsme vstoupili daleko lépe, soupeře jsme přehrávali. Nakonec o výhře rozhodla opravdu hezká střela Petra Schwarze. Povedlo se střídání, jak Miker, tak právě Schwarz," cení si Karel Havlíček, trenér Hradce Králové.

Vítkovice zůstávají předposlední po domácí bezbrankové remíze s Olympií Praha. Na Frýdek-Místek ale ztrácejí stále jen bod a v příštím kole se s ním utkají v přímém souboji.

V duelu týmů ze středu tabulky remizovalo Znojmo doma s Žižkovem 2:2 a udrželo před svým soupeřem osmou příčku. Dvěma góly se o to zasloužil Javůrek. Nejprve z úhlu trefil odkrytou branku a otevřel skóre, ale Žižkov trefami Batioji a Kuchty získal vedení na svou stranu. V 69. minutě ale Javůrek zamířil přesně z přímého kopu a zařídil dělbu bodů.

26. kolo druhé fotbalové ligy:
Pardubice - Třinec 1:0 (1:0)
Branka: 72. Mužík. Rozhodčí: Mikyska - Caletka, Vlasjuk. ŽK: Černý, Petráň, Prosek - Samiec, Janoščin, Ilko. Diváci: 531
Pardubice: Šmíd - Látal, Prosek, Jeřábek, T. Čelůstka - Mužík (90. Novák), Solil, Řezníček, Fousek (85. Sokol) - Černý - Petráň (71. Kovář). Trenér: Novotný
Třinec: Paleček - Ilko, M. Čelůstka, Reintam, Janoščin - Buchvaldek (80. Hykel), Samiec (80. Bedecs), Vaněk, Šumbera (70. Janošík) - Juřena, Dedič. Trenér: Neček
Sokolov - Hradec Králové 1:2 (1:0)
Branky: 36. Mejdr - 49. Vlkanova, 90.+2 Schwarz. Rozhodčí: Karel Hrubeš - Miroslav Fišer, Jiří Pečenka. ŽK: Hlavatý, Machek, Ševčík - Plašil, Urma. ČK: 90.+1 Ševčík (Sokolov). Diváci: 675.
Sokolov: Belaň - Mejdr, Ševčík, Mráz, Čermák - Machek, Dvořák - Kosak (88. Silný), Hlavatý (60. Končal), Vávra - Přeučil (83. Strada). Trenéři: Hejret a Horváth.
Hradec: Ottmar - M. Černý, Čech (46. Martan), Kvída, Plašil - Krátký, Janoušek, Zorvan (81. Schwarz), Urma - Vlkanova, Pázler (87. Miker). Trenér: Havlíček.
Vítkovice - Olympia Praha 0:0
Rozhodčí: Pechanec - Ratajová, Vít. ŽK: Žondra, Okleštěk, Ožvolda - Žežulka, Liener. Diváci: 595.
Vítkovice: Květon - Cverna, Mikula, Dramé, Twardzik - Pašek, Motyčka, Okleštěk (82. Ožvolda), Hýbl - Mrázek (72. Mišinský), Žondra. Trenér: Grmela.
Olympia: Stejskal - Žežulka, Rothe, Broukal - Moulazimis, Ruml (70. Verner), Giditz, Frizoni - Keita (82. Jukl), Michlík (56. Liener) - Hejný. Trenér: Iwanir.
Znojmo - Viktoria Žižkov 2:2 (1:1)
Branky: 24. a 69. Javůrek - 29. Batioja, 56. Kuchta. Rozhodčí: Severýn - Dohnálek, Pfeifer. ŽK: Avdič, Šamánek - Podrazký, Pavlata. Diváci: 342.
Znojmo: Veselý - Malár, Avdič, Pospíšil, Dujmovič (65. Ambrozek), Čereda - Lacko, Javůrek, Teplý - Vašíček, Šamánek. Trenér: Kalvoda.
Žižkov: Soukup - Košťál, Mareš, Dressler, Švejdík - Podrazký (55. Čermák), Pavlata, Štípek (86. Moravec), Batioja, Volek (75. Urbanec) - Kuchta. Trenér: Pilný.

Reklama