Hlavní obsah

Vyškov tradici nezlomil, o jeho perly však bude mezi elitou zájem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednogólová ztráta ze Zlína jim dávala slušné naděje do odvety. Fotbalisté Vyškova ji ovšem v drnovickém azylu nezvládli (0:0). Proti Ševcům nic nevymysleli a podrobili se tak železné tradici. Baráž o Fortuna ligu se hrála potřetí a nadále v ní zůstávají stoprocentně úspěšné celky z nejvyšší soutěže. Loni si Bohemians 1905 poradili s Opavou a Teplice s Vlašimí. V roce 2019 zase uhájily prvoligovou příslušnost Karviná a Příbram, zatímco Jihlava s Brnem tehdy zůstaly ve druhé lize.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zklamaný trenér Vyškova Jan Kameník.

Článek
Fotogalerie

Vše zůstává při starém. Ani Pardubice a Zlín letos nezaváhaly.

„Historická sezona pro náš malý klub dostala trochu hořkou tečku. Je však úžasné, co jsme za poslední dva roky dokázali. Musím před kluky smeknout, vždyť polovina z nás chodí do práce," poukázal pro ČT sport zkušený čtyřicetiletý exligista Michal Klesa, který s Vyškovem prošel z MSFL až těsně před brány nejvyšší soutěže.

Vyškov vlastní kamerunský podnikatel Kingsley Pungong. Vyhlásil útok na postup do první ligy, cíl však zatím zůstává nesplněn.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Michal Klesa z Vyškova.

„Defenziva nám stejně jako ve Zlíně fungovala velmi dobře. Horší už to bylo s ofenzivou, nedokázali jsme si vytvořit dostatek potřebných šancí. Sledovali jsme hlavně taktický boj. Hrálo se o hodně, o první ligu," lituje trenér Jan Kameník, který dříve trénoval Zlín.

„Soupeř prodal své zkušenosti. Projevilo se víc věcí. Třeba že se hrálo po třech dnech, na což nejsme úplně zvyklí. Úžasné je, že do hlediště přišlo čtyři a půl tisíce lidí. Příští rok se o to porveme zase!" slibuje kouč.

Vyškov hraje domácí utkání v pět kilometrů vzdálených Drnovicích. V případě postupu by ale klub musel jako azyl využít jiný vyhovující stadion. Jednou z možných variant bylo Znojmo.

Brno po roce opět sestupuje. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Tým plný cizinců každopádně sílí. V minulé sezoně skončil ve druhé lize až dvanáctý.

„Po nadějném výsledku ze Zlína je odveta zklamáním. Sezona však byla úspěšná. Loni se Vyškov zachraňoval, teď jsme obsadili krásné druhé místo," poukazuje Kameník, jenž v dubnu na lavičce Vyškova nahradil Jana Trousila a v závěrečných šesti kolech druhé ligy s týmem neprohrál.

Otázkou je, o kolik hráčů teď přijde. Zlínský trenér Pavel Vrba netají, že by si z kádru Vyškova vybral posil hned několik, což platí pro většinu prvoligových zájemců.

„Může se stát, že někteří odejdou. Jména teď nepovím, řekli jsme si s majitelem, že až do odvety o tom jednat nebudeme. Od pohybu v kádru se každopádně odvinou naše další ambice. O kolik opor případně přijdeme a kolik jich budeme schopní nahradit tak, aby požadovaná kvalita zůstala," má Kameník jasno.

Reklama

Související témata: