Hlavní obsah

Z jedné záchranářské mise do druhé. Nikl bude trénovat ve druhé lize

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bez angažmá zůstal fotbalový trenér Marek Nikl jen pár týdnů. Po konci v Českých Budějovicích se před startem zimní přípravy a jarní části upsal druholigové Viktorii Žižkov. Obnoví tak spolupráci s novým sportovním manažerem Pavlem Hoftychem a čeká do další záchranářská mise.

Foto: SK Dynamo České Budějovice

Marek Nikl (vlevo) a Tomáš Zápotočný na tréninku fotbalistů Českých Budějovic

Článek

Byl to velký třesk na přelomu roku. Hoftych skončil jako šéf sportovního úseku v Mladé Boleslavi, za pár dní už se upsal na stejné pozici Žižkovu. Jeden z prvních úkolů byl jasný.

Nováček Fortuna národní ligy byl bez trenéra, kvůli neuspokojivým výkonům byl na začátku prosince odvolán z pozice hlavního kouče Michal Horňák. Druholigový nováček je po podzimu na předposlední, patnácté pozici se ziskem rovněž patnácti bodů.

V tu dobu byl bez angažmá také Nikl. „Domluvil jsem se s vedením Dynama na ukončení smlouvy. Když se podíváte na tabulku, není to rozhodně pozitivní. Víc to komentovat nebudu,“ sdělil tehdy redakci Sport.cz 47letý trenér. V Českých Budějovicích, posledním celku Fortuna ligy, působil jako hlavní trenér společně s Tomášem Zápotočným. Ten nejprve zůstal, aby po konci podzimu sám na funkci rezignoval.

A zatímco Budějovice ještě nového trenéra nepředstavily, Žižkov už ano. „Marka jsem vedl tři roky v Bohemce a byl to poctivý dříč a tahoun manšaftu. Věřím, že tyto vlastnosti uplatní i při práci ve Viktorce,“ uvedl ve středu na klubovém webu Hoftych.

Nik hrál během své profesionální kariéry v Česku „pouze“ za Bohemians, kde se postupem času vypracoval v pozici kapitána. Bezmála deset sezon pak prožil v německém Norimberku. Nad hlavu zvedl i německý pohár, na přelomu tisíciletí si připsal i pět reprezentačních startů. Jako trenér začínal v Příbrami, v minulé sezoně společně se Zápotočným dovedli v lize České Budějovice mimo skupinu o záchranu.

Reklama