Hlavní obsah

Žádný padouch. Trenér mluvil v emocích, Silnému patří poděkování, tvrdí líšeňský předseda

Trenér to přehnal! Vyhazovat se žádný z hráčů nebude. Přehnaně kritická vyjádření kouče fotbalistů Líšně Milana Valachoviče na adresu útočníka Jana Silného, který při nedělním druholigovém brněnském derby jeho týmu se Zbrojovkou bránil pořadatele, jehož kopal do hlavy jeden ze dvou výtržníků, kteří vnikli na hrací plochu, se kromě řady lidí z fotbalového prostředí nezamlouvají ani líšeňskému šéfovi Karlu Hladišovi.

Foto: Repro ČTsport

Při druholigovém utkání mezi Líšní a Brnem vnikli na hrací plochu fanoušci. Napadeného pořadatele se zastal i hráč Líšně Jan Silný.

Článek

V neděli z toho byl pořádný poprask. Fotbalista Líšně Jan Silný v druholigovém duelu proti Zbrojovce Brno vyfasoval od rozhodčího červenou kartu za to, že na hřišti zpacifikoval podnapilého fanouška. Kouč Líšně Milan Valachovič slibuje Silnému tučnou pokutu, uvažuje i o vyhazovu. To ale šéf klubu z Líšně odmítá.

„Náš trenér udělal v emocích po prohraném zápase špatné závěry. I proto, že nedisponoval důkazy, které máme teď. Z policejního videa vyplývá, že druhý chuligán, který přiběhl na hřiště později, začal kopat do zad ležícího hlavního pořadatele. Honza Silný zasáhl. Uchopil běsnícího muže a odtáhl ho. Ačkoliv se bránil pěstmi, Silný jeho rány neopětoval," komentuje drsný moment z nedělního utkání druhé nejvyšší soutěže Hladiš.

"Výtržník skončil na zemi až po zásahu pořadatele, což nebylo v zápisu o utkání uvedeno. Náš fotbalista jen ve správný moment držel násilníka, aby nemohl nikomu ubližovat. Kdyby k této situaci došlo mimo fotbalový trávník, byl by jeho zákrok označen za úctyhodný. Bezpochyby i policií. Silný chránil zdraví a životy našich pořadatelů, a za to mu patří poděkování," nepřichází podle Hladiše v úvahu žádný postih v rámci klubu.

Líšeňské vedení se chystá proti Silného vyloučení podat protest. „Myslíme si, že by neměl být potrestán za červenou kartu ani fotbalovou disciplinárkou," je přesvědčený předseda klubu z brněnského předměstí.

Hladiš se zároveň domnívá, že by Líšeň neměla dostat ani případnou pokutu za nezvládnutou pořadatelskou službu. „Jsem přesvědčený, že jsme absolutně nic nezanedbali. Učinili jsme taková opatření, jaká vyplynula z dohody s policií České republiky. Ani zpětně bychom na tom nic neměnili. Občasnému vniknutí diváků na hrací plochu neumí zabránit ani kluby v Lize mistrů. My jsme chuligány rychle zpacifikovali a předali policii. Takže ani v tomto případě nevidím důvod k jakémukoliv postihu," tvrdí.

Sport.cz se snažil oslovit se žádostí o vyjádření také Jana Silného, ten však měl mobilní telefon vypnutý.

Reklama