Hlavní obsah

Zbrojovka postupové ambice zatím nenaplňuje, chystá obměnu kádru. Trenér Polách má chuť pokračovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Záhy po jarním pádu z první ligy vyhlásila fotbalová Zbrojovka cíl vrátit se hned za rok zpátky mezi elitu, avšak předsezonní plány se Brňanům prozatím nedaří příliš naplňovat. Tým, který byl považovaný za hlavního favorita na postup, je po podzimní části druhé ligy až šestý.

Foto: FC Zbrojovka Brno

Smutný kapitán Zbrojovky Jakub Řezníček děkuje po utkání s béčkem Olomouce brněnským fandům za podporu.

Článek

Zbrojovka ztrácí na první postupovou příčku už devět bodů. Na třetí barážovou pozici jediný bodík. Podle trenéra Tomáše Polácha, jenž na konci října povýšil z asistenta na post hlavního kouče místo odvolaného Luďka Klusáčka, má mužstvo za sebou rozporuplný podzim.

„Nejprve jsme se museli vyrovnat s tím, že jsme zapracovávali do týmu dost nových hráčů. Když jsme se konečně výsledkově chytli, přepadla kabinu nějaká viróza a v několika zápasech jsme jen těžko dávali kvůli rozsáhlé marodce dohromady konkurenceschopnou sestavu,“ připomněl sérii čtyř druholigových nezdarů v řadě, která vyvrcholila potupnou porážkou v Praze na Žižkově.

Od té doby má Polách na lavičce fotbalistů Zbrojovky hlavní slovo. Třígólové výhry v městském derby nad Líšní a v Kroměříži naznačovaly, že nasměroval tým správným směrem. Jenže trapný výkon a porážka 0:1 ve víkendové podzimní derniéře s olomouckým béčkem fandy Zbrojovky znovu pořádně naštvaly.

„Předvedli jsme proti Sigmě hrozně málo. Byli jsme laxní a pomalí. Za soupeřem jsme zaostali nasazením i v agresivitě. Chyběl nám moment překvapení. Situace poblíž soupeřovy šestnáctky jsme řešili nahodile. Bohužel jsme se nepřitáhli blíž čelu tabulky,“ nechápal zklamaný Polách tristní vystoupení svého mužstva.

Ještě kritičtější byl útočník a kapitán Brna Jakub Řezníček. „Vstupovali jsme do utkání po dvou vítězstvích v psychické pohodě, avšak předvedli jsme strašný výkon. Byla to naprostá tragédie. Vždyť jsme se skoro nedostali do soupeřova velkého vápna. A ani jsme pořádně nevystřelili,“ nebral si servítky. Ke všemu viděl čtvrtou žlutou kartu, kvůli níž bude zkraje jara Zbrojovce chybět v důležitém duelu v Praze na stadionu druhé Dukly.

Připustil, že mluvil ve velkých emocích. „To proto, že mně hrozně vadí, co předvádíme. Škoda že to tolik nevadí více lidem,“ ulevil si Řezníček, který se s chrudimským Hufem dělí s dvanácti góly o první místo v pořadí nejlepších druholigových kanonýrů.

V brněnském klubu mají jasno v tom, že kádr bude potřeba v zimní pauze oživit. „Pokračovat v přestavbě mužstva patří k našim hlavním prioritám,“ tvrdí sportovní manažer Zbrojovky Zdeněk Psotka. I podle Polácha bude nutné tým okysličit. „Spousta kluků už je tady hodně dlouho,“ připouští.

Prozatím ovšem netuší, zda a v jaké pozici u brněnského celku zůstane. „Domluva byla, že povedu tým v posledních třech podzimních duelech. Co bude dál? To uvidím až po setkání s vedením,“ prozradil Polách.

Chuť pokračovat má. „Nebojím se výzev, a trénovat Zbrojovku pro mě obrovská výzva je. Moc mě mrzí, že jsme pod mým vedením získali místo devíti jen šest bodů. Před námi je ale na jaře stále ještě čtrnáct druholigových kol a já pořád věřím, že sezona pro nás může dobře dopadnout,“ svěřil se.

Ani Řezníček nic nevzdává. „Posily asi v zimě přijít musí, není na co čekat. Bude hodně těžké to honit, avšak sezona bude ještě dlouhá. Na jaře musíme rozhodně přidat a zvládat zápasy mnohem líp,“ má jasno.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.