Hlavní obsah

Zbrojovka reaguje na nepovedený vstup do sezony. Přichází bývalý záložník Liberce Mara

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalová Zbrojovka reaguje na nepříliš vydařený vstup do sezony. Brněnskému týmu pomůže v boji o návrat mezi elitu osmadvacetiletý guinejský záložník Kamso Mara, který v minulosti nastupoval v české nejvyšší soutěži za Jihlavu a Liberec, odkud hostoval v izraelském Beitaru Jeruzalém. V moravské metropoli podepsal roční kontrakt s opcí.

Foto: FC Zbrojovka Brno

Záložník Kamso Mara podepsal v Brně roční smlouvu s opcí.

Článek

„Na působení v Brně se moc těším. Je to ambiciózní klub, který má jasný cíl postoupit z druhé zpátky do první ligy. Už jsem o tom hovořil s trenérem Klusáčkem. Chci k tomu maximálně přispět," svěřil se Mara po podpisu smlouvy pro klubový web.

Brněnský sportovní manažer Zdeněk Psotka jeho příchod vítá. „Jsme rádi, že se nám povedlo přestup dotáhnout. Jde o zkušeného středopolaře, který je schopen si zastat defenzivní úkoly i přidat nadstavbu směrem dopředu. Měl by nám okamžitě pomoct," očekává.

Mara nejde do neznámého prostředí. „V minulosti jsem hrál s Romanem Potočným, Tomášem Smejkalem či Martinem Novým. A znám pochopitelně i další fotbalisty Zbrojovky. Zejména Kuby Řezníčka a Šurala," prozradil. Jeden zápas proti Brnu v libereckém dresu si obzvlášť vybavuje. „V celé kariéře jsem zahodil snad jen dvě penalty. Jednu z nich jsem neproměnil zrovna proti Zbrojovce. Chytil mi ji Martin Berkovec, který teď bude mým parťákem," zavzpomínal na květen 2021.

Kamso Mara přišel do Evropy z rodné Guineje v roce 2016, na premiérovém angažmá se tehdy dohodl s Vlašimí. První starty v české nejvyšší soutěži si poté připsal v Jihlavě. Celkem v ní odehrál 97 utkání a vstřelil jedenáct gólů. Za Liberec nastoupil také k devíti duelům v Evropské lize, v nichž třikrát skóroval. Na kontě má i třináct startů za národní mužstvo Guineje včetně kvalifikace na mistrovství světa či Africký pohár národů.

Za Zbrojovku, která o víkendu zdolala po dvou předchozích nezdarech 4:1 Chrudim a v tabulce druhé ligy figuruje po pěti kolech se sedmi body na páté příčce, může poprvé nastoupit v pátek v televizním střetnutí na hřišti sparťanského béčka.

Reklama

Související témata: