Hlavní obsah

Co chceme víc? Jestli to hráči psychicky nezvládají, nemají v Jablonci co dělat, zuřil Látal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedm ligových zápasů, nula výher. Nepříjemná série Jablonce trvá i po zpackané sobotní partii v Českých Budějovicích, kde seveřanům nepomohla ani dlouhá přesilovka přes skoro celý druhý poločas. „V ofenzivní fázi jsme byli žalostní,“ zklamaně poznamenal trenér Radoslav Látal po porážce 1:2. Jablonec klesl na poslední místo, o které se dělí se Zlínem. I proto z jindy klidného kouče čišel vztek.

Foto: David Taneček, ČTK

Jablonecký trenér Radoslav Látal se svým týmem pořád čeká na první vítězství v sezoně, nepříjemná série se natáhla už na sedm kol.

Článek

Před týdnem jste jako první v lize dokázali sebrat body Slavii (1:1), ovšem v Českých Budějovicích jste se navzdory rychlému vedoucímu gólu trápili. Čím to?

To, co jsme chtěli hrát, se nám dařilo jen dvacet prvních minut. Přitom nám všechno nahrávalo, Budějovice nám daly dárek. Po hrubé chybě soupeře jsme vstřelili první gól, jenže pak jsme udělali naivní penaltu a po gólu Dynama na 1:1 se všechno obrátilo.

Přitom se Budějovice dlouho nemohly dostat do zápasu, penaltou jste jim hodně pomohli.

A ještě za stavu 1:0 jsme měli tři nebo čtyři brejkové situace, které jsme bohužel nedohráli. Přitom v nich nebyli žádní začátečníci, ale zkušení hráči. Škoda, za stavu 2:0 pro nás by se zápas vyvíjel jinak.

Stejně jako ve druhém kole proti Pardubicím (0:0) jste dlouho hráli proti oslabenému soupeři, jenže ani tohle vás nespasilo. V čem byl problém?

Červená karta v 50. minutě byla druhý dárek od Budějovic, jenže jsme pak skoro netrefili bránu. Druhý poločas vyústil v to, co předvádíme už sedm kol. Naše ofenzivní fáze je žalostná. Jestli nedáme gól, logicky nemůžeme pomýšlet na body. Když hrajete v jedenácti proti deseti, musíte to úspěšně dohrát, jenže my jsme z přesilovky nevytěžili nic.

Jak moc nepříjemná je teď už sedmizápasová série bez vítězství?

Na sérii v zápase nemyslíte. Jde o to, co předvádíte na hřišti. Když máme brejkové situace, musíme je dotáhnout ke gólu. Jenže místo toho se tým po inkasované brance na 1:1 z hloupé penalty sesypal a přestali jsme hrát.

Mrzí vás víc zbytečná porážka, nebo poslední místo?

Spadnout na poslední flek je samozřejmě nepříjemné. Tady i ve zmiňovaném zápase v Pardubicích se dalo vytěžit víc. Nechci se vymlouvat na to, že jsme pětkrát hráli venku, v každém případě jsme měli mít daleko víc bodů.

Tušíte, jak z krize ven?

Buď je chyba ve mně, nebo v hráčích. Minule jsme uhráli remízu se Slavií, zato v Budějovicích jsme se dostali do fáze, kdy jsme prohráli každý souboj. Byli jsme dobře nachystaní a úvod zápasu to ukázal, jenže pak jsme se složili. Ovšem jestli na to hráči psychicky nemají, tak co dělají v Jablonci? Pokud to psychicky neunášejí, nemají tu co dělat.

Související témata: