Hlavní obsah

Debakly pro nás byly obrovskou školou a kladivem na hlavu, řekl Vrba po remíze v Ďolíčku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestý zápas venku, první bod. Zlínu se povedlo utnout jednu nepříjemnou sérii, ale to hlavní trvá: i po jedenáctém ligovém kole zůstane poslední. „Neříkám, že jsme hráli bombastický fotbal, ovšem tenhle výsledek je pro nás důležitý. Zlatý a hodně důležitý bod,“ řekl trenér Pavel Vrba po sobotní remíze 0:0 na Bohemians.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zlínský trenér Pavel Vrba se svým týmem uhrál první bod venku, Ševci remizovali 0:0 na Bohemians.

Článek

Prohrál v Karviné, na Slavii, v Hradci Králové, na Slovácku i na Baníku. Zlín si na první venkovní bod sáhl až na šestý pokus. „Venku jsme často prohrávali se soupeři, kteří jsou kvalitou, kádrem i možnostmi jinde než my. Jsem rád, že jsme se z toho vzpamatovali, a teď potřebujeme bodovat i proti našim konkurentům ze dna tabulky,“ poznamenal Vrba.

Remízy teď jeho tým umí: nerozhodně hrál i před týdnem s Českými Budějovicemi (1:1). Ve dvou zápasech po sobě se Ševcům povedlo bodovat poprvé v sezoně. „Už minule jsme nehráli špatně a na Bohemce jsme na to navázali. Byl to ubojovaný bod, ale v naší situaci je skvělý. Všichni do toho dali sto procent, takhle by to mělo vypadat,“ chválil brankář Matej Rakovan, hlavní hvězda sobotního odpoledne v Ďolíčku. Pochytal několik tutovek a Zlín si vezl domů cenný bod.

Právě u pevné defenzivy to teď pro Rakovana a spol. začíná. Ve druhé polovině září schytali od Plzně a Baníku dohromady 12 gólů, zato v posledních dvou zápasech jediný. „Ty dva debakly pro nás byly obrovská škola a kladivo na hlavu, poučili jsme se. Na Bohemce jsme chtěli, aby se soupeř nedostal do tlaku, ke standardním situacím a centrovaným míčům do vápna, což se nám dařilo,“ vykládal Vrba.

Pravda, nebyl to pohledný zápas. Chyběl mu rytmus, hra byla kvůli nejrůznějším průtahům hodně rozkouskovaná a nejvíc byli vidět pozorní brankáři. „Bohemians jsou hlavně doma hodně silní a naposledy dokázali porazit Olomouc i navzdory tomu, že dvakrát prohrávali. Takový scénář jsme nechtěli dopustit,“ popsal kouč Vrba.

I po sobotním odpoledni platí, že Zlín má největší rezervy v ofenzivě. Žlutomodrá parta nastřílela jen osm gólů, stejně je na tom v lize už jen Jablonec. Aby se Vrbův tým v zápase ani jednou netrefil? Na Bohemians se mu to stalo už počtvrté v sezoně. „Netvrdím, že jsme měli spoustu šancí, spíš jen dvě nebo tři zajímavé situace. Je škoda, že se nám nepovedlo dohrát třeba dobře rozjeté přečíslení,“ litoval Vrba.

Bude po reprezentační pauze líp? „Základ je věřit tomu, co děláme,“ zdůraznil brankář Rakovan. „Teď jsme uhráli dvě remízy a příště na to musíme proti Boleslavi navázat.“

Reklama

  Plzeň - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
  Teplice - Liberec dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  Hradec Králové - Olomouc dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  Slovácko - Sparta dnes 18 : 00
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.