Hlavní obsah

Dominovali jsme, penalta se pískat nemusela. Kouč Fiorentiny hodnotil druhé finálové zklamání v řadě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě velká finále, dva hořké smutky. Fotbalisté Fiorentiny po Italském poháru také v Konferenční lize zaškobrtli o poslední schůdek, který je dělil od trofeje. V pražském Edenu podlehli West Hamu 1:2, tedy stejným výsledkem, jako před dvěma týdny Interu Milán ve závěrečném duelu Coppa Italia. „Prohrát evropské finále, v němž jsme takto dominovali, nás opravdu bolí,“ smutnil kouč Vincenzo Italiano, mezitím co Kladiváři slavili v kabině.

Foto: Bernadett Szabo, Reuters

Gestikulující trenér Fiorentiny Vincenzo Italiano.

Článek
Fotogalerie

Italského trenéra pochopitelně mrzely obě inkasované branky, k nimž dle jeho názoru vůbec nemuselo dojít. Nejprve svýma očima hodnotil ruku kapitána Cristiana Biraghiho, po níž otevřel skóre z pokutového kopu Saïd Benrahma. „Zpětně jsem si tu situaci ještě nepouštěl, viděl jsem ji jen živě. Ale nemyslím si, že to muselo být odpískáno," domnívá se Italiano.

Jeho svěřenci dokázali po pár minutách srovnat zásluhou Giacoma Bonaventury, osudnou se jim ale v samém závěru stala milimetrová kolmice Lucase Paquety, po níž samostatný únik proměnil Jarrod Bowen. „Přitom jsme měli za míčem čtyři obránce a právě na defenzívě jsme v posledních dnech hodně pracovali. Hráče, jako je Paquetá, v těchto momentech musíte dokázat ubránit. Porážka po takovém gólu je opravdu velkou ranou, nepřál bych to nikomu," pokračoval 45letý kouč.

Ještě krutější je přijmout fakt, že Fiorentina po vyrovnání sahala po obratu, leč marně. Rolando Mandragora si v klíčovém okamžiku nedokázal seřídit mířidla a z nadějné pozice zakončil těsně mimo branku. „Mohl to rozhodnout. Kdyby se trefil, slavili bychom my. Byli jsme milimetr od vytoužené trofeje. Mrzí mě to nejen kvůli mně a hráčům, ale také kvůli Florencii," připomněl Italiano, že Fialkám drželo palce celé město.

Trenér stříbrného týmu se vrátil i k bezgólové první půli, jejímž nepříjemně významným momentem bylo krvavé zranění Biraghiho poté, co jej do hlavy trefil kelímek, který na hrací plochu přiletěl ze sektoru fanoušků West Hamu. „Tohle se občas řeší kontumováním zápasu. My to každopádně neřešili a hráli dále. Možná by se tomu měl někdo věnovat, ale opravdu nevím, co se odehraje. Určitě ale Cristiana daleko více než zranění mrzí ta porážka."

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň