Hlavní obsah

Beenhakker se omlouval Němcům za polský bulvár

BAD WALTERSDORF

Polské bulvární listy se před nedělním utkáním na mistrovství Evropy proti Německu tak rozvášnily, že se za jejich články musel omlouvat i reprezentační trenér Leo Beenhakker. O článcích a fotomontážích deníků Super Express a Fakt mluví německá média jako o "antiněmecké kampani" a nejčtenější deník Bild tvrdí, že Poláci zahájili "fotbalovou válku".

Článek

Oba listy od počátku týdne burcují fanoušky i hráče k tomu, aby nad Němci vyhráli. Berou si přitom příklady z historie, přičemž vděčným připomenutím je slavná bitva u Grunwaldu z roku 1410, v níž polsko-litevská koalice porazila vojsko řádu německých rytířů.

O větší pozdvižení než texty se ovšem postaraly dvě fotomontáže. Na jedné z nich je nizozemský kouč Beenhakker, jenž drží uříznutou hlavu svého trenérského protějšku Joachima Löwa v jedné ruce a kapitána Michaela Ballacka v druhé. "Leo, přines nám jejich hlavy," vyzývá Super Express distingovaného kouče.

Šedovlasý odborník se stal spolu s Ballackem "hrdinou" další koláže v listu Fakt, kde se zase napřahuje mečem k hlavě německé hvězdy za doprovodu textu "Leo, zopakuj Grunwald".

Pětašedesátiletý Beenhakker byl ze svého účinkování v kolážích znechucen a na čtvrteční tiskové konferenci se jménem fotbalového svazu od polského bulváru distancoval. "Tohle je hrozná věc. To můžou udělat jen šílení, nečestní a nemocní lidé," uvedl polský kouč.

Reklama

Související témata: