Hlavní obsah

Bouček se stal poslíčkem fotbalové reprezentace

PRAHA

Moderátor Libor Bouček byl před nedávnem osloven fotbalovou federací UEFA s nabídkou moderování slavnostního ceremoniálu při zahájení evropského fotbalového šampionátu. „Vůbec jsem to nečekal, vyrazilo mi to dech. Nemůžu tomu pořád uvěřit. Samozřejmě jsem neváhal a tuto nabídku přijal. Budu jedním ze tří moderátorů,“ říká Bouček a přiznává, že trému má – a velkou.

Článek

Málokdo by mu také věřil opak. Vždyť jen na stadiónu bude přítomno přes 40 000 diváků a více než 90 televizních štábů včetně televize Prima, která letošní Euro výhradně přenáší. Moderovat bude střídavě v českém a anglickém jazyce.

Poslíček Bouček – tak moderátorovi říkají kolegové od chvíle, kdy se rozkřikla informace o jeho účasti na Euro. „Ozvala se mi spousta lidí, kteří mi dávají vzkazy pro naše fotbalisty. Mám jich už opravdu hodně. Dokonce mi daly dárky i děti, takže to klukům v sobotu předám. Určitě je to potěší,“ slibuje.

Moderátorovy přípravy vrcholí v těchto dnech. Pečlivě studuje scénář, který jej překvapil. „Předpokládal jsem, že tam nebudu mít moc velký prostor. Ve scénáři jsem ale zjistil, že prostoru mám docela hodně.“ Podrobnosti průběhu slavnostního ceremoniálu však prozradit nesmí. „Věřte, že bych vám to řekl moc rád, ale opravdu nemůžu. Slyšel jsem ale, že na stadiónu má údajně zazpívat Enrique Iglesias. To však ve scénáři není, asi to bude překvapení,“ smál se Bouček.

Slavnostní ceremoniál začíná v sobotu v 17:35 hodin a po jeho skončení nastoupí k úvodnímu zápasu šampionátu česká reprezentace proti domácímu Švýcarsku. Bouček si však zápas příliš nevychutná. „V průběhu zápasu budu na stadiónu polopracovně, pro případ, že by bylo potřeba hlásit např. nějaké bezpečnostní pokyny v češtině,“ dodal Bouček.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.