Hlavní obsah

Francouzský kapitán Vieira stále doufá, že si na Euru zahraje

BUSSIGNY

Kapitán francouzské fotbalové reprezentace Patrick Vieira nadále doufá, že si i přes problémy se stehenním svalem zahraje na evropském šampionátu. Zatím je jisté, že určitě nezasáhne do úvodního střetnutí Francie na turnaji, v němž úřadující vicemistři světa změří síly s Rumunskem.

Článek

"Pokračuje v rehabilitaci, aby byl co nejdříve připraven nastoupit," řekl ve čtvrtek mluvčí výpravy Yann Le Guillard. "Každý ví, že Patrick udělá vše pro to, aby byl připraven," dodal. Nechtěl však komentovat informace francouzského deníku Le Parisien, podle kterého Vieira potvrdil, že by měl být připraven nastoupit již v druhém utkání proti Nizozemsku.

Jedenatřicetiletý Vieira kvůli lehce natrženému svalu v levém stehně přišel o všechny tři přípravné utkání Francie před odjezdem na šampionát. Trenér Raymond Domenech proto k týmu znovu povolal defenzivního záložníka Arsenalu Mathieua Flaminiho, kterého původně vyřadil z předběžné nominace.

Pokud by se Vieirův stav nezlepšil, mohl by ho Flamini nahradit v třiadvacetičlenném seznamu jmen pro šampionát. Francouzi by tak ale museli učinit nejpozději 8. června, tedy den před prvním zápasem.

Reklama

Související témata: