Hlavní obsah

Kouč Poláků Beenhakker po ztrátě bodů: Už nemáme šanci

PRAHA

Kontroverzní rozhodnutí anglického rozhodčího Howarda Webba stála ve čtvrtek za dvěma vstřelenými brankami ve čtvrtečním utkání skupiny B mezi Rakouskem a Polskem. Sudí nejprve uznal gól Poláka Guerreiry z ofsajdu, v nastavení utkání pak odpískal penaltu, kterou Vastić vyrovnal na konečných 1:1. „Nevěřím, že máme ještě šanci na postup,“ řekl na serveru goal.com zhrzený kouč Polska Leo Beenhaker.

Článek

Rakušané první fázi zápasu jasně opanovali, dvakrát se před osamoceným Borucem objevil Harnik, ale stejně jako později Leitgeb své tutovky v gól nepřetavil. Pro domácí tým tak přišel šok po půlhodině hry, kdy se z ofsajdu trefil naturalizovaný Polák Guerreiro. V nastavení utkání potom Lewandowski fauloval ve vlastním vápně Prödla a Ivica Vastić se gólem postaral o zápis do historických tabulek jako nejstarší skórující hráč na Euru.

„Poláci už byli na lopatkách, my jsme mohli vést 2:0, ale prostě se nám nepodařilo skórovat. Tým zareagoval velice dobře na inkasování, při němž soupeř skóroval z ofsajdu. Fotbal není spravedlivý. Když se arbitr rozhodne něco uznat, je v té chvíli jako Bůh,“ odkryl svůj pohled na věc Hickersberger.

„Naše šance jsme si vytvořili v prvních dvaceti - třiceti minutách. Z mé pozice bych se neměl vyjadřovat k tomu, jestli pro nás byla nařízena penalta správně. Výkon mého mužstva byl opět velmi dobrý, hráči hráli s velkým zaujetím. Na druhou stranu jsme se znovu přesvědčili, že Poláci mají velmi silný tým,“ nechal se slyšet kouč Rakušanů Hickersberger.

Velmi skepticky pak vypadalo vyjádření trenéra Polska Beenhakkera. „Jsem spokojený s mými hráči, nemůžu jim nic vytknout. Nevěřím už ovšem, že máme šanci na postup. Pakliže bychom v tomto duelu vyhráli, pak ano,“ působil odevzdaně po remízovém zápase kouč Beenhakker.

Rakousko má po odehraných dvou utkáních na šampionátu stejně jako jeho čtvrteční soupeř jeden bod. Zatímco Poláci v  posledním duelu vyzvou dosud neporažené Chorvaty, Rakušané se svým rivalem z Německa, jenž ve čtvrtečním zápase podlehl Chorvatsku 1:2.

Reklama