Hlavní obsah

Kouč Poláků smutní nad špatnou formou, Bilić je v euforii

I po skončení fotbalového utkání mezi Polskem a Chorvatskem na evropském šampionátu byl k vidění smutek a nezkrotná radost. První prezentovali polští fotbalisté, kteří v pondělí v Klagenfurtu podlehli Chorvatsku 0:1 a s turnajem se rozloučili se ziskem jediného bodu. Balkánský tým vedený Slavenem Bilićem naopak ani jeden bod neztratil a Klasnićovým gólem mohl slavit jasný postup do čtvrtfinále.

Článek

O jediný vítězný gól Chorvatů se v 53. minutě postaral útočník Klasnić. Pro bývalého forvarda Werderu Brémy byl gólový moment o to významnější, jelikož v nedávné době musel podstoupit dvě transplantace ledvin. „Podařilo se nám odehrát dobré utkání, jsem potěšený, že jsem to byl zrovna já, komu se podařilo rozhodnout zápas,“ těšilo Klasniće. „Nejdůležitější ovšem je, že jsme celý zápas vyhráli,“ dodal na serveru skysport.com.

„Jsme pyšní na to, že můžeme dopřávat našim fanouškům tolik radosti k oslavám,“ řekl spokojeně chorvatský kouč Slaven Bilić s tím, že jeho tým mohl Rakušanům vstřelit více než jednu branku. „Měli jsme k dispozici velké množství hráčů dychtivých po účinkování v zápasu,“ dodal hlavní muž na lavičce Chorvatska, jenž během své aktivní kariéry působil mimo jiné tři sezóny v německém Karlsruhe, sezónu ve West Hamu United a tři sezóny v dalším anglickém celku Evertonu.

Poláci se tak po prohře loučí se šampionátem se ziskem jediného bodu stejně jako Rakušané. „Každý z nás je velmi zklamaný, protože jsme z naší strany očekávali více,“ pronesl po prohraném utkání s Chorvaty nizozemský trenér Poláků Leo Beenhakker. „Během kvalifikace jsme dokázali, že máme na víc. Je jasné, že se někteří důležití hráči na šampionátu nesetkali s nejlepší formou. Ti hráči, co nám pomohli v kvalifikaci, nám nepomohli nyní,“ zakončil na stránkách skysports.com hodnocení Beenhakker.

Svými výkony o sobě dává vědět na šampionátu mimo další také levý záložník Chorvatů Rakitić, jenž je v hledáčku italského Juventusu, za který hrají také Pavel Nedvěd a Zdeněk Gygera. Pokud by chtěli zástupci Staré Dámy fotbalistu Schalke angažovat, museli by německému klubu vyplatit zhruba 12 miliónu liber (369 miliónů korun).

Reklama