Hlavní obsah

Šírl a Pudil na Euro pro zranění nepojedou, povolán Skácel

PRAHA

Fotbaloví reprezentanti Radek Šírl a Daniel Pudil si pro zranění nezahrají na ME. Šírla čeká minimálně třítýdenní pauza se zraněným kolenem, u Pudila odhalilo pondělní vyšetření během srazu reprezentace zlomeninu záprstní kůstky. Oba hráči tak v úterý už neodcestují na soustředění do rakouského Bad Kleinkirchheimu. Místo Pudila povolal v pondělí kouč Brückner záložníka Herthy Berlín Rudolfa Skácela.

Článek

Sedmadvacetiletý Šírl přijel na pondělní sraz do Prahy, kde jej prohlédli reprezentační lékaři. Poté sdělili kouči Brücknerovi nepříjemnou novinku. "Zranění je vážnější, chce minimálně tři týdny klidového léčení. Pro soustředění i další použití je to neprůchodné," uvedl na tiskové konferenci trenér.

<span>Bližší detaily měl týmový lékař Jiří Fousek. "Zranění je staré tři týdny. Jedná se o natažený vnitřní postranní vaz v koleni, který nebrání v běhání ani v pohybu. Ale každý kontakt vnitřně vytočené nohy jako například střela placírkou vyvolá silnou bolest, která hráče limituje. Radek sám cítí, že to není stoprocentní," řekl novinářům Fousek.</span>

Sedmadvacetiletý obránce či záložník Petrohradu měl potíže v posledních týdnech, přes zranění nastoupil do finále Poháru UEFA a přispěl k zisku trofeje. Ještě předtím ale telefonicky popsal kouči Brücknerovi svůj zdravotní stav, kouč jej následně v nominaci na soustředění v Korutanech nahradil slávistou Danielem Pudilem.

<span><span><table border="0" cellpadding="2" cellspacing="2" class="table_1"><tbody><tr class="invert"><td><a href="http://fotbal.sport.cz/clanek/130040-reprezentace-zahajuje-pripravu-na-euro-prozatim-nekompletni.html">Více o srazu reprezentace najdete zde.</a></td></tr></tbody></table></span></span>

Ani dvaadvacetiletý čerstvý vítěz Gambrinus ligy ovšem v týmu nevydržel dlouho. Pondělní rentgenové vyšetření v Ústřední vojenské nemocnici v Praze odhalilo zlomeninu páté záprstní kůstky na pravé ruce. "Ráno před odletem do Bad Kleinkirchheimu se k týmu připojí čerstvě povolaný záložník berlínské Herthy Rudolf Skácel," oznámil na svazových stránkách změnu v nominaci tiskový mluvčí reprezentace Lukáš Tuček.

Skácel zatím odehrál v reprezentaci tři zápasy, ve svém debutu v Teplicích proti Kanadě vstřelil dokonce v listopadu 2003 zatím jediný gól v národním celku. Přestože hrál pouhých 18 minut. Poté odehrál poločas v přípravě proti Švédsku (srpen 2005), na stejně dlouho nastoupil v kvalifikaci MS 2006 proti Arménii o měsíc později. Dres Herthy Berlín obléká od letošního ledna, předtím působil v Marseille, Heart of Midlothian a Southamptonu. V české lize naposledy hrál v ročníku 2002/03 ve Slavii.

Národní tým se v úterý přesune do Rakouska na týdenní soustředění, po návratu do Prahy sehraje přípravné duely s Litvou a Skotskem. Poté zamíří do Seefeldu, 7. června odstartují šampionát v Basileji zápasem proti domácímu Švýcarsku.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.