Hlavní obsah

Bílkovu družinu vyrušili dopingoví komisaři. Na plakátech budou i Pat a Mat

Bad Waltersdorf

Dopingoví komisaři UEFA vyrušili ve čtvrtečním dopoledni českou fotbalovou reprezentaci při soustředění v rakouském Bad Waltersdorfu. Program svěřenců Michala Bílka chystajících se ve Štýrsku na evropský šampionát však nijak zásadně neovlivnili. Hráči absolvovali během slunečného dopoledne trénink, deset vylosovaných jedinců následně odevzdalo potřebný vzorek a odpoledne měli borci vybraní pro mistrovství Evropy v Polsku a na Ukrajině volno.

Foto: Radek Malina, Právo

Brankář Petr Čech ve studiu České televize po čtvrtečním tréninku na stadiónu v Bad Waltersdorfu.

Článek
Fotogalerie

„Zajdu na masáž, protože jsem ve středu odehrál celý zápas po delší době, a tak svaly poměrně cítím. Potřebuji zregenerovat,“ plánoval po čtvrtečním tréninku Daniel Pudil, který o necelých čtyřiadvacet hodin dříve proti amatérskému výběru Bad Waltersdorfu nastoupil v prvním poločase v obraně, po přestávce hrál v záloze. K předešlému utkání nastoupil 1. dubna proti Lecce v italské lize, kdy utrpěl v souboji s protihráčem zranění. „Tohle byl sranda mač, lepší než trénink, ale neporovnatelný se sobotním duelem, v němž nás čeká Izrael,“ říkal Pudil, když se sunul z trávníku směrem k hotelu Falkensteiner, v němž našla reprezentace dočasný domov.

Na deset jeho spoluhráčů čekali dopingoví komisaři. Za přítomnosti vedoucího mužstva Jaroslava Dudla vylosovali hráče, kteří museli odevzdat potřebný vzorek. „Na seznamu jsem byl napsaný jako poslední, takže jdu taky,“ hlásil obránce David Limberský. Losování určilo, že se do rukou komisařů svěřili Čech, Baroš, Petržela, Necid, Kadlec, Limberský, Plašil, Pilař, Lafata a Rezek.

Expert je Petržela

„Zažil jsem podobný hromadný test před startem Ligy mistrů, do které jsme s Plzní na podzim postoupili. Tehdy za námi komisaři byli v Plzni,“ vzpomínal zadák. „Během sezóny jsem na test po zápasech nemusel. Expertem byl Milan Petržela, jehož vylosovali jednou po utkání Ligy mistrů a naposledy byl vlastně po třicátém ligovém kole v Liberci,“ culil se Limberský.

Jeden nečekaný odběr pro dopingové komisaře však v průběhu minulých měsíců přeci jen absolvoval. Když měl pozitivní nález jeho bývalý parťák z obrany David Bystroň po utkání Ligy mistrů v Borisově, nechali šéfové Plzně udělat kontroly celému kádru. „Tehdy jsme šli všichni povinně,“ vybavil si Limberský.

Během čtvrtečního dopoledne absolvoval fotografování s kompletním týmem. „Pořádně jsem si načesal těch svých pět vlasů,“ vtipkoval Limberský. Na plakátu nechyběl ani brankář Petr Čech, který se k týmu připojil ve středu večer. Na oslavu jeho vítězství v Lize mistrů s Chelsea dostal od funkcionářů klubu v Bad Waltersdorfu obří dort, o nějž se následně hráči podělili.

Součástí týmového snímku jsou i neoficiální maskoti týmu Pat a Mat. Metrové figurky oblečené do reprezentačních dresů na popud brankářů Drobného a Laštůvky sehnal realizační tým ještě před nedělním odjezdem z Prahy.

„Hráči si měli vybrat melodii, kterou budou chtít hrát od pořadatelů během šampionátu a volba padla na muziku z toho večerníčku,“ vysvětlil tiskový mluvčí týmu Jaroslav Kolář. „Tušil jsem, že se něco takového chystá, ale přesný účel jsem neznal. Je to fajn nápad,“ culil se obránce Theodor Gebre Selassie. „Doufám, že na hřišti budeme šikovnější než ti dva,“ řehnil se Limberský.

Během odpoledne velká část kádru vyrazila na golfové hřiště přímo naproti hotelu, byť někteří z hráčů absolvovali jen cvičné odpaly. „Jít všech osmnáct jamek by bylo příliš únavné,“ vysvětlil Limberský a těšil se, jak bude s plzeňskými parťáky mastit karty na pokoji. „Jsem sice v plusu, ale rád si vydělám ještě víc,“ dobíral si spoluhráče.

Reklama