Hlavní obsah

Pomoc důchodcům, hit pro blondýnku. Fanoušci Irska si na ME získávají obrovské sympatie

Paříž/Praha

Pouliční bitky v ulicích v podání ruských a anglických fanoušků nebo výtržnosti chorvatských chuligánů na stadiónu. I takové okamžiky přineslo právě probíhající fotbalové mistrovství Evropy. Zcela opačnou tvář však na turnaji ve Francii ukazují příznivci Irska. Taky že si svou dobrosrdečností získali obrovské sympatie.

Irský fanoušek kopl fotbalový míč do oknaVideo: Reuters

 
Článek

Stovky irských fanoušků zpívaly francouzské dívce

Irové zazpívali policistce

Všechno odstartovalo už na začátku šampionátu. Partička irských fanoušků si při procházce pařížskými ulicemi všimla postaršího páru, které postihl defekt u automobilu. Příznivci odění do zelených barev neváhali, ihned přispěchali na pomoc a píchlé kolo vyměnili.

„Ať žije Irsko," děkoval cizincům majitel vozu. „Tohle je rozdíl mezi irskými a anglickými fanoušky. My vyměníme kolo u auta," říkal na videu, které shlédlo už přes sto padesát tisíc, jeden z „opravářů".

Ještě populárnější pak je video pořízené před sobotním duelem Irů s Belgičany v Bordeaux. Desítky fanoušků Ostrovanů obestoupili pohlednou francouzskou blondýnku a začaly jí zpívat světoznámý hit Can't Take My Eyes Off You (Nemůžu z tebe spustit oči).

„Myslela jsem si, že to musí být sen. Chci říct, že jsem na Iry velmi hrdá. Byl to kouzelný okamžik, plný vlídnosti a radosti," svěřovala se devatenáctiletá studentka, která si přivydělává jako plavčice a modelka, pro Daily Mail.

Právě po porážce 0:3 od Belgičanů zase další fanoušci potkali v tramvaji otce s miminkem v náručí. A tak neváhali a pokoušeli se malého caparta uspat ukolébavkou.

Tou nejsladší odměnou pak pro všechny Iry byla středeční výhra 1:0 nad Itálií, díky které svěřenci Martina O'Neilla postoupili do osmifinále, kde narazí na domácí Francii.

Reklama

Související témata: