Hlavní obsah

Nejsme žádný outsider! Barák bere debakl bez paniky a emocí

Boloňa

Itálie je jeho druhým domovem. Proto se chtěl na trávníku v Boloni vytáhnout. Ani záložník Antonín Barák ovšem v předposlední konfrontaci před odletem na EURO neodvrátil debakl fotbalové reprezentace 0:4. Italové národní tým převálcovali po všech stránkách. „Věřím, že náš tým má pořád ještě co ukázat, a že ukáže,“ ujišťuje šestadvacetiletý záložník Hellasu Verona.

Foto: Alberto Lingria, Reuters

Antonín Barák před zápasem v Itálii.

Článek
Fotogalerie

Výprask se vším všudy. Azzurri nedlouho před šampionátem zasadili české reprezentaci těžkou ránu.

„Páteční zkouška je pro nás hrozně cenná a musíme se z ní poučit. Pokud to vezmeme za správný konec, tak nám může hrozně pomoci, že jsme takový test absolvovali teď. Máme pořád čas, abychom se co nejlépe připravili na první zápas ve Skotsku, kde se to začne teprve počítat," poukazuje Antonín Barák.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Vyzývá ke klidu. „Musíme naši hru posunout jak po taktické stránce, tak po stránce kvality určitě minimálně o level výš. Ale dělat paniku a hned ze sebe dělat nějakého outsidera, shazovat se a vzdávat se našeho snu a nejvyšších cílů nemá cenu. Kolikrát v životě jste dole a musíte pořád věřit sám sobě," apeluje příbramský rodák.

Herní projev českého týmu ovšem experty i fanoušky doslova vyděsil.

„Kolikrát jsme se dostali do těžkých situací, kdy Italové byli i v přečíslení a zbytečně jsme ztráceli balony. Blbě jsme hru četli a podali takticky velice špatný výkon," nezapírá Barák.

EURO 2021

Mistrovství Evropy ve fotbale, jež se původně mělo hrát již před rokem, začíná 11. června a končí 11. července. EURO hostí jedenáct zemí, Česká fotbalová reprezentace postoupila ze skupiny z třetího místa a v osmifinále přehrála Nizozemsko. Finále šampionátu se hraje v legendárním Wembley.

Všechno šlo proti nám

Přimlouvá se ovšem, aby nikdo český tým před EURO neodepisoval.

„Věřím, že všechno šlo proti nám, špatně jsme se připravili, Italové zápas odehráli fantasticky a já jim chci jenom pogratulovat. Je to za námi, určitě nemá cenu nic řešit v emocích. Zápas si v klidu rozebereme u videa a musíme se hlavně poučit," zdůrazňuje bývalý hráč pražské Slavie, Udine nebo Lecce.

Pro soupeře má jen slova uznání, řadí ho do světové extratřídy. „Italové byli fantasticky připravení takticky. Začínali nás postupně načítat a hráli velice dobře. Veliká individuální kvalita, ale fantastická organizace hry. Narazili jsme možná na jednoho z největších favoritů evropského šampionátu," míní Barák.

Zatímco pro Itálii byl duel v Boloni generálkou na EURO, svěřence trenéra Jaroslava Šilhavého čeká závěrečný test až v úterý doma proti Albánii.

Ukážeme kuráž! Fotbalová reprezentace má song na EURO od Tří sester

FAČR

„Italové před námi absolvovali jenom zápas se San Marinem, který byl spíše rozehrávací. Měli v nohou o týden delší sraz, ale to nehrálo roli. Itálie ukázala kvalitu, byla lepší. My se musíme soustředit na další prověrku s Albánií," říká Barák.

Český celek se v základní skupině turnaje postupně utká se Skotskem, vicemistry světa Chorvaty a Anglií.

Reklama