Hlavní obsah

Reprezentace je kompletní! Nominaci na EURO doplnil Sadílek

Praha
Aktualizováno

Národní tým je kompletní. Poslední volné místo v nominaci české fotbalové reprezentace na EURO obsadil Michal Sadílek. Trenér Jaroslav Šilhavý v úterý nominoval na mistrovství Evropy pětadvacet hráčů. Jedno místo si nechal volné, aby mohl reagovat na výsledek odvolání Ondřeje Kúdely proti desetizápasovému trestu. UEFA však ve středu trest potvrdila, takže zkušený stoper nebude na šampionát k dispozici. Kompletní tým se sejde v neděli 30. května v Praze a druhý den vyrazí na soustředění do Itálie.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Sadílek během tréninku áčka před utkáním kvalifikace ME 2020 s Bulharskem.

Článek
Fotogalerie

Návrat domů se mu vyplatil. Michal Sadílek, který sezonu strávil na hostování v Liberci, už v reprezentaci byl, ale zatím si nepřipsal ani jeden start. V březnu se zúčastnil mistrovství Evropy do jednadvaceti let, a je tak jediným českým fotbalistou, který letos zažije oba šampionáty.

Především v defenzivě je využitelný na více postech.

Obrovská euforie a radost u lvíčat. Jak postup na ME prožívají Matěj Chaluš a Michal Sadílek?

Sport.cz, FAČR

Sadílek je kmenovým hráčem PSV Eindhoven, kam přestoupil ještě jako teenager ze Slovácka. Českou republiku reprezentoval ve všech mládežnických kategoriích. V letech 2014 a 2015 se stal nejlepším českým mladším dorostencem, v dalších dvou letech individuální ocenění zopakoval ve starší kategorii.

„Poskládali jsme tým podle našeho nejlepšího svědomí. Bohužel, soupiska není nafukovací a na turnaj nemůžou všichni. V tom je práce trenéra nevděčná. Ale za týmem si stojíme a hráčům věříme. Jsem přesvědčený, že jsme dali dohromady zajímavé mužstvo, které může na EURO dojít co nejdál," okomentoval Jaroslav Šilhavý už v úterý nominaci.

"Děkuji Slovanu Liberec, že mi umožnil celou sezonu pravidelně hrát a můžu si tak i díky tomu nadále plnit svoje sny. Těším se strašně moc," napsal na twitteru Sadílek, který reprezentoval ČR ve všech věkových kategoriích.

Odchovanec Slovácka v aktuálním ligovém ročníku za Liberec odehrál 23 zápasů, vstřelil pět gólů a přidal dvě asistence.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články