Hlavní obsah

Všichni na dovolenou, rozhodl Tvrdík! Sešívaní budou na EURO svěží

Praha
Aktualizováno

Double mají v kapse, rekordní série ligové neporazitelnosti se teď ovšem ocitne v ohrožení. Fotbalová Slavia posílá den po triumfu v MOL Cupu na dovolenou české reprezentanty, aby si odpočinuli před EURO. Šéf klubu Jaroslav Tvrdík se tak rozhodl po dohodě s trenérem národního týmu Jaroslavem Šilhavým.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český obránce Tomáš Holeš a Kevin De Bruyne z Belgie během utkání kvalifikace MS 2022 dv Kataru.

Článek

Budiž double. Sešívaní porazili ve finále domácího poháru Plzeň a odškrtli si splnění dalšího cíle ve výjimečné sezoně.

Jejich šéf pozdě večer po trumfu oznámil nečekané rozhodnutí.

„Na žádost trenéra reprezentačního týmu České republiky od zítra posíláme na dovolenou před EURO hráče klubu s možnou nominací na mistrovství Evropy ve fotbale 2021," avizuje Jaroslav Tvrdík.

Fotbalisté Slavie remízou s Karvinou dvě kola před koncem ligy protáhli vlastní rekordní sérii bez porážky v nejvyšší soutěži na 44 zápasů. Ztrátou českých reprezentantů se teď samozřejmě ocitne v ohrožení.

Koho se propustka týká?

„Může nás případně mrzet konec prodloužení rekordu Slavie, ale reprezentace země je pro nás největší hodnota," poukazuje Tvrdík.

Foto: Puma/FAČR

Jan Bořil v novém dresu fotbalové reprezentace.

Koho se propustka na dovolenou před srazem národního týmu týká, neuvedl.

Gólman Kolář ve čtvrtek naznačil, že s ohledem na zranění hlavy by si chtěl v létě místo šampionátu odpočinout. Stoper Kúdela dostal velký trest od UEFA, dlouhodobě zranění jsou Hovorka a Provod.

Další slávisté ovšem v hledáčku Šilhavého jsou. Obránci Bořil, Zima a Holeš, záložníci Masopust a Ševčík. V kádru reprezentace je ještě útočník Tecl a o pozornost si říká také nejlepší střelec české ligy Kuchta.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: