Hlavní obsah

Byl jsem v baru s dcerou, hájí se Neumann. Sparta nechce do atmosféry kolem nároďáku zasahovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aféra, která zatlačila klíčový zápas o postup na EURO 2024 do pozadí. Fotbalovou reprezentaci čeká v pondělí v Olomouci bitva s Moldavskem, přitom se všude řeší neuvěřitelný exces. Trojice zkušených hráčů Brabec, Coufal a Kuchta večer vyrazila do nočního klubu Belmondo, takže byla z reprezentace okamžitě vyřazena. Na diskotéce byl také člen výkonného výboru FAČR a trenér futsalového národního mužstva Tomáš Neumann.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kuchta a Jakub Kiwior z Polska během utkání v Praze.

Článek

Člen vedení českého fotbalu na místě činu. To je tedy situace.

„Vylučuji a v žádném případě není pravda, že bych doprovázel hráče národního týmu na jejich večerní akci nebo se na organizaci této akce jakkoliv podílel,“ ujišťuje Tomáš Neumann v reakci na zveřejněné informace.

„V Olomouci jsem byl na večeři se svojí dcerou, která v Olomouci studuje, a se členem VV FAČR panem Nezvalem a jeho rodinou. Po večeři nás Nezvalovi odvezli do centra Olomouce, kde jsme šli do restaurace s kamarádem a jeho ženou. Poté jsme se s dcerou přesunuli společně do baru, kam dorazili i jmenovaní hráči,“ líčí kouč futsalistů sled událostí.

Trošku se s tím peru, říká Jan Kuchta o svém čekání na gól. Před srazem reprezentace musel na ultrazvuk. Video: Sport.cz

„Byl jsem zde ve svém volném čase se členem mé rodiny. Uvědomuji si, že společná fotka s jedním z hráčů nepůsobí pro veřejnost důvěryhodně, ale sám jsem inicioval odchod hráčů na hotel. Celá situace je souhrou výše uvedených okolností a samozřejmě, že si jako člen VV FAČR uvědomuji její závažnost,“ ujišťuje Neumann.

Zatímco Coufal a Brabec působí v zahraničí, Kuchta hraje domácí ligu za Spartu.

„Byli jsme informováni, že Jan Kuchta je jedním z hráčů, kteří se museli odpojit od národního týmu. Zároveň známe i důvody, nicméně cokoliv bychom k tomu z pohledu klubu řekli, by bylo za nás asi nepatřičným zásahem do prostředí a klima kolem národního týmu,“ předesílá Ondřej Kasík, ředitel komunikace Sparty.

„Hráči podepisují reprezentační kontrakty, jsou v této fázi sezony mimo klub. Pamatuje na to legislativa FIFA a UEFA. A zejména před tak důležitým zápasem národního týmu, který odehraje v pondělí, skutečně z pohledu klubu nechceme zasahovat do atmosféry, která je kolem národního mužstva,“ dodává Kasík.

Reklama