Hlavní obsah

Chci od hráčů, aby na trávníku nechali život, říká Souček. Situaci reprezentace bere i na sebe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V kabině má velké slovo, je na něj upřena pozornost a v těžkých časech nese ještě větší zodpovědnost. Kapitán fotbalové reprezentace Tomáš Souček je z aktuální situace, kdy si český tým prohrou 0:3 v Albánii zkomplikoval postup na EURO 2024, logicky rozmrzelý. Alespoň částečná náprava by měla přijít v neděli, kdy se Česko utká v rámci kvalifikace v Plzni s Faerskými ostrovy.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Tomáš Souček na tiskové konferenci před utkáním kvalifikace na EURO 2024 proti Faerským ostrovům.

Článek

Berete z pozice kapitána celou situaci, kdy bude příští týden výkonný výbor řešit pozici hlavního trenéra Jaroslava Šilhavého, i na sebe?

Ano, ve finále na trávníku jsme my a zápas v Albánii jsme nezvládli. Každý jistě udělal maximum. Jako kapitán chci od hráčů, aby na hřišti nechali život. Mrzí mě, když to tak někdy není. Celou kvalifikaci beru i na sebe, ale pořád máme tři zápasy na to, abychom se na EURO rovnou ze skupiny dostali.

Jaká panuje v týmu atmosféra?

Všichni jsme byli po Albánii zklamaní, ale jsme profesionálové a víme, že nás čeká další zápas. Od prvního momentu jsme si řekli, že v neděli to musíme zvládnout. Myslím, že nálada v týmu je dobrá a směřuje k tomu, abychom uspěli.

Doléhá na tým nejistá budoucnost trenéra Šilhavého?

O situaci víme, co se týče veřejnosti a médií. A víme, že nás čeká další velký zápas, chceme se koncentrovat na něj. V Albánii byly chyby na více postech. Jsme jeden tým a budeme do konce. Těším se na zítřejší zápas, že to ukážeme.

Budete hrát i za trenéra, pro něhož může jít o poslední zápas na lavičce reprezentace?

Mrzí mě to. Terč má na sobě hlavně on, ale v nominaci je dalších více než dvacet hráčů a měli by ho mít všichni. Jsme v tom společně, proto i hrajeme zítra, abychom to odvrátili. Uděláme maximum. Nálada v kabině byla vždy dobrá, jsme takto společně už mnoho let.

Bude nutné proti Faerským ostrovům zlepšit hlavně chování v soubojích?

Musím být upřímný, řekli jsme si, že v některých ohledech nás Albánci předčili. Jsem z toho zklamaný. Nejlepší roky jsme měli, když jsme jezdili jeden za druhého, nevynechali souboj a ukázali kvalitu. Nebyl jsem po utkání nejšťastnější. Věřím, že plno hráčů tam nechalo všechno, ale v těch klíčových pasážích jsme byli horší.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.