Hlavní obsah

Dres šel dolů! Přesně podle plánu, říká šampionka

Nebyla to náhlá myšlenka. Dopředu směle plánovala a snila, jak oslaví rozhodující gól ve finále mistrovství Evropy. A že předvede to, co v ženském fotbale zase tak často k vidění není. Chloe Kellyová svlékla dres a ve spodním prádle se proháněla se spoluhráčkami po hřišti před zaplněným hledištěm stadionu Wembley. Její trefou proti Německu Anglie vyhrála 2:1 po prodloužení. Oslava obletěla svět a hlavní aktérka se k ní ráda v těchto dnech ještě vrací.

Foto: Rui Vieira, ČTK/AP

Radost Angličanek ve finále ME. Nejvýše Chloe Kellyová.

Článek
Fotogalerie

Pro domácí to byla fantastická tečka za šampionátem. Anglie slavila historický triumf. A Kellyová pro britská média tvrdí, že se jí do myšlenek vloudila už před utkáním představa, že bude divoce jásat s dresem nad hlavou. „V mužském fotbale by dělali úplně to samé, proč by mi to jako ženě nemělo být dovoleno? "

Navzdory úmyslům čtyřiadvacetiletá útočnice Manchesteru City hned po svém gólu dres nesvlékla.

Dumala snad, jestli to ve finále stojí za jasnou žlutou kartu? Důvod prodlevy byl jiný.

„Jak to dnes chodí, nechcete kvůli možnému zásahu od videa jásat příliš brzy, musíte si být jisti," říká Kellyová, hrdinka okamžiku. Před skoro 90 000 diváky si užívala na fotbalovém svatostánku jedinečné okamžiky.

Inspiroval ji zápas, který se také odehrál právě ve Wembley. V roce 2014 v baráži Queens Park Rangers vybojovali účast v Premier League na úkor Derby County.

Rozhodující gól v prodloužení tehdy dal Bobby Zamora a rozpoutal bujaré oslavy. Kellyová prorokovala, že se jí něco takového také zdaří. „A teď se to opravdu povedlo."

Reklama

Související témata: