Hlavní obsah

EURO v Německu bez piva? Policie lobuje za zákaz, fanoušci zuří

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na fotbalovém EURO by mohl platit zákaz konzumace alkoholických nápojů. A to nejen přímo na stadionech, ale i v jejich okolí. Německá policie zvažuje tento radikální krok zatím pouze na rizikové zápasy, jediným konkrétním, o kterém zatím mluvila, je zápas Angličanů se Srbskem. Ani přísnější varianta ale není vyloučena. Proti záměru se bouří někteří fanoušci i pivovar Bitburger, který je oficiálním partnerem šampionátu.

Foto: Profimedia.cz

Fanoušci Anglie

Článek

Fotbaloví příznivci Albionu jsou nechvalně proslulí svým chováním. A šéf policie z německého města Gelsenkirchen Peter Both má pro Angličany jasný vzkaz. „Budeme na vás připraveni,“ uvedl. Úvodní duel mistrovství Evropy sehraje Anglie 16. června právě se Srbskem ve Veltis aréně, stadionu Schalke 04.

Německá policie zvažuje, že by zakázala požívání alkoholu i na veřejných prostranstvích. Bothovy výzvy jsou zatím mířeny výhradně na anglické fanoušky, není však vyloučeno, že by se případná omezení týkala všech účastníků šampionátu.

„Diskutujeme o možnosti zákazu alkoholu na stadionu a nijak se tím netajíme. Jako někdo, kdo je zodpovědný za bezpečnost, to považuji za dobrý krok. V současné době také prověřujeme, do jaké míry můžeme uplatňovat zákaz alkoholu na veřejných prostranstvích,“ sdělil Peter Both.

Samotní alkoholu chtiví příznivci ale nejsou jediní, kterým se tyto kroky nepozdávají. O velkou nepříjemnost se jedná i pro firmu Bitburger, která je oficiálním poskytovatelem piva na celém šampionátu, nejen přímo na stadionech, ale i ve fanzónách.

Byl by zákaz piva na stadionu důvodem proto, abyste se šampionátu nezúčastnili?
Ano
47,6 %
Ne
52,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1868 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.