Hlavní obsah

Hezká skupina, cítí Češi šanci na postup. Hned v Hamburku teď začíná bitva o dobrou postel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cristiano Ronaldo a spol. pro ně nejsou díky Lize národů neznámým protivníkem. Právě Portugalsko bude prvním soupeřem českých fotbalistů na EURO 2024 v Německu. Dalšími pak Turecko a tým z baráže (Gruzie, Lucembursko, Řecko, nebo Kazachstán). „Jasný favorit Portugalsko, pak si myslím, že si to o druhé případně třetí místo rozdáme s ostatními soupeři,“ věří po losu přímo v Hamburku technický ředitel asociace Erich Brabec.

Čeští fotbaloví reprezentanti jsou s losem ME celkem spokojeníVideo: FAČR

 
Článek

Nemohou si stěžovat, podle vývoje losování jim hrozily ještě horší varianty.

„Skupina se mi líbí. Portugalci budou favorité skupiny, potkali jsme je už v Lize národů. Víme, jak kvalitní tým mají. Turci neměli minulé roky nějak dobré, ale kvalifikací projeli suverénně u budou těžkým soupeřem,“ říká obránce Tomáš Holeš pro Sport.cz.

„Uvidíme, kdo bude třetím týmem z baráže. Jsou tam docela hratelní soupeři, osobně tipuji, že to bude buď Lucembursko, nebo Řecko. Skupina je hezká. Těším se a věřím, že ze skupiny budeme schopní postoupit,“ dodává hráč Slavie.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Matěj Vydra a Tomáš Holeš během představení nového reprezentačního dresu.

„Portugalsko hlavní favorit skupiny, Turecko je teď také na vzestupu. Budeme hrát na krásných stadionech, hned první v Lipsku, což je hned u hranic. Věřím tedy, že nás čeští fanoušci přijedou podpořit a porveme se o postup ze skupiny,“ přidává se záložník Michal Sadílek v nahrávce pro FAČR.

„S losem jsem spokojený. Z prvního koše jsem měl dva favority: Německo a Portugalsko. Jsem rád, že mi alespoň z jednoho koše přišel soupeř, kterého jsem si přál. S Tureckem jsme měli možnost změřit síly v listopadu minulého roku. Je to velice kvalitní tým, na konfrontaci s ním se těším,“ souhlasí obránce David Zima.

„Čtvrtého soupeře se teprve dozvíme. Nevím, tam nemám asi žádného favorita. Počkám, jaký tým přijde, a budu ho brát, jak to je,“ těší se italský legionář.

Česká delegace se v Hamburku hned pustila do tradiční bitvy o dobrou postel. Je třeba vybrat si tréninkovou základnu a ubytování pro mužstvo během šampionátu. O nejlepší podmínky se mezi účastníky vede tvrdý boj.

„Kempy byly předvybrány, teď záleží, jaké rozhodnutí nakonec přijmeme. V některých pozicích v tomto regionu jsme na tom dobře, na těch dvou jsme ve druhé polovině. Ale věřím, že teď po aktualizaci na některých místech poskočíme a budeme mít větší možnosti vybrat to nejlepší pro národní tým,“ doufá Erich Brabec, technický ředitel FAČR.

Reklama