Hlavní obsah

Italové bučeli na hvězdu reprezentace. Střelec se parťáka zastal, trenér reakcí překvapil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po triumfu na fotbalovém Euru v roce 2021 neprožívají Italové zrovna povedené období. Nedostali se na loňské MS v Kataru a o účast na dalším evropském šampionátu je čeká ještě tuhý boj. Navíc se hodně řeší hlasitý pískot, kterého se v úterním duelu proti Ukrajině (2:1) dočkal brankář a kapitán Gianluigi Donnarumma.

Foto: ČTK

Italský brankář Gianluigi Donnarumma během kvalifikačního utkání na EURO 2024 proti Ukrajině (2:1).

Článek

Kvalifikační utkání na EURO 2024 s Ukrajinou se hrálo na slavném milánském San Siru. V dresu tamního AC Donnarumma ještě do roku 2021 působil, následně přestoupil do francouzského PSG. Někteří fanoušci mu nemohou transfer zapomenout.

Když italský gólman vešel na rozcvičku, dočkal se z části stadionu bučení, pískotu a posměšků. Stejně tak při většině doteků s balonem během zápasu. Donnarummovi nepomohl ani předcházející duel se Severní Makedonií, který skončil 1:1, přičemž právě vytáhlý gólman byl terčem silné kritiky.

„Takové věci jsem v národním týmu ještě neviděl. Něco nedůstojného. Nechápu, proč se na něj takhle bučí. Nicméně to na něj nemá vliv. Brankář se nenechá zastrašit. Ví, že celý tým stojí jednotně za ním a podporuje ho,“ pokáral fanoušky záložník Interu Milán Davide Frattesi, jenž proti Ukrajině vstřelil při výhře 2:1 oba góly svého týmu.

Luciano Spalletti, jenž usedl na lavičku reprezentace v srpnu a má za sebou první dva duely v nové funkci, se gólmana nejprve zastal. „Je to nehorázné,“ vyčinil lidem na tribunách.

Následně ale poslal Donnarummovi jasný vzkaz. „Vidět kluka, kterému je dán velký talent a někdy ho nevhodně využívá, je něco, čemu je třeba věnovat pozornost. Jsme privilegovaní. Když fanoušci pískají, tak proto, že si nezasloužíme potlesk,“ prohlásil před novináři.

A pokračoval: „Někdy můžete reagovat postoji, jindy slovy. Jindy mlčíte a jdete do další práce s ještě větším odhodláním. A nejsem spokojený s těmi, kteří pak na sociálních sítích reagují drobnými frázemi. Máme povinnost chovat se jako profesionálové, ne jako rozmazlené děti. Mlčme.“

„Je třeba respektovat daný talent, musíte na něm pracovat, oddat se a zlepšovat se. Pokud to člověk udělá, je těžší vás kritizovat. V opačném případě tomu jdete naproti,“ dodal 64letý trenér, jenž v minulé sezoně získal s Neapolí domácí titul.

Teď ho během podzimu čeká velký úkol. Itálie je v kvalifikační skupině C se sedmi body druhá, ale jen o skóre před Ukrajinou a Severní Makedonií. Oproti konkurentům má odehráno o zápas méně. Tabulku vede suverénně se 13 body Anglie, naopak na dně je bez bodu outsider z Malty. A nutno dodat, že naposledy proti Ukrajině tým hodně podržel právě Donnarumma.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články