Hlavní obsah

Komický gól Slováků. Suslov zařídil kuriózní trefou výhru nad Islandem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvalifikační bitvu na mistrovství Evropy 2024 mezi domácími fotbalisty Islandu a Slováky rozhodla poněkud bizární branka. Slovenský záložník Tomáš Suslov byl ve vápně soupeře doslova nastřelen severským středopolařem Johannem Bergem Gudmundssonem a mohl tak slavit svůj vůbec první gól v kvalifikaci. Hosté nakonec v Reykjavíku zvítězili 2:1.

Foto: Brynjar Gunnarsson, ČTK/AP

Slováci slaví vítěznou branku do sítě Islandu v kvalifikačním zápase na ME 2024.

Článek

Jednadvacetiletý Suslov si nabíhal na hranici malého vápna na centr beka Dávida Hancka. Přihrávka ovšem letěla příliš vysoko a mladý záložník tak mohl hlavou balon pouze přizvednout, nikoliv přímo ohrozit protivníkovu bránu. Svou přítomností v šestnáctce a bojovností však vyvolal mezi hráči Islandu nervozitu a domácí tak při snaze odkopnout míč Suslova pouze trefili, čímž rozvlnili vlastní síť.

Slováci díky zvlášnímu gólu na 2:1 utkání nakonec dotáhli do vítězného konce. "Gól jsem ještě v opakovaném záběru neviděl, protože teď musím dělat tyhle rozhovory," vtipkoval po utkání Suslov. "Je mi vlastně úplně jedno, jak to tam padlo, hlavní je, že to tam padlo. Jsou to pro nás nesmírně důležité tři body, hodně jsme se na tu na ně nadřeli. Teď musíme na tohle vítězství navázat a uspět i v Lichtenštejnsku," dodal.

Slovensko je po duelu v Reykjavíku ve skupině J s bilancí dvou výher a jedné remízy na druhé postupové příčce za prvními Portugalci. Na suverénní lídry z Pyrenejského poloostrova ztrácí po třech odehraných zápasech dva body.

Reklama