Hlavní obsah

Marné hledání skulinek v obraně. Bereme jen bod, ale plusový, hodnotí Provod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Viditelně zklamaný byl po remíze 1:1 s Albánií v kvalifikaci na EURO 2024 fotbalový reprezentant Lukáš Provod. „Jedna střela soupeře a bereme jen bod,“ smutnil hráč Slavie, který i za národní tým nastoupil pro něj ve stále nové pozici levého wingbeka.

Měli jsme to víc pohlídat a ne je nechat vystřelit, říká Lukáš Provod. Znám to ze Slavie, tam se nám to taky stáváVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Jak se vám utkání hodnotí?

Těžko. V prvním poločase se nám herně moc nedařilo, po změně stran jsme se zlepšili a dokázali Albánce zatlačit. Dostali jsme se do vedení, pak bohužel obratem z jedné střely soupeř srovnal. Přišlo mi, že Albánci zkoušeli hru kouskovat a přijeli si pro remízu. My jsme se snažili k nim dostat, ale nedařilo se. Teď převažuje zklamání, že se o něco snažíte, ale přijde jedna střela a berete jen bod. Ale ten je pořád do tabulky plusový.

Mluvíte o jedné střele, ale Albánci zahrozili určitě vícekrát.

Potvrdili to, co říkali trenéři, že jsou schopni na sto procent bránit a být koncentrovaní. Čekali jsme, jestli se neotevřou a nebudou mít nějaké skulinky, ale moc toho nebylo. Opravdu byli v aktivním bloku a nepřišlo mi, že by bylo kudy se dostat do nebezpečných situací. Doufali jsme, že si pomůžeme standardkami, cože se také nestalo. Složitý zápas, Albánci mají kvalitu a bod musíme brát.

Sám jste skóroval, trefu však kvůli těsnému ofsajdu odvolal sudí po konzultaci s VAR. Jak jste situaci viděl?

Zavíral jsem zadní tyč a šel spíš na první centr ze strany. Vybíhal jsem a říkal jsem si, že jsem možná v ofsajdu, ale doufal jsem, že obránci, kteří skákali do střely Honzy Kuchty, si ve skluzu lehnou nějak nešikovně. Bohužel, nedá se nic dělat.

Jak si zvykáte na pozici levého křídelního obránce, kde v posledních utkáních nastupujete i ve Slavii?

Pro mě lehčí než na levém beku, pořád je to trochu ofenzivnější. Stále si však zvykám, jsou tam určité taktické věci, kdy tým proti vám hraje buď ve stejném, nebo jiném rozestavení. Jak říkám, zvykám si a baví mě to.

Nastoupil jste vedle sparťana Ladislava Krejčího, spolupráce dvou rivalů podle vás klapala?

Bylo to v pohodě, v reprezentaci se klubová příslušnost neřeší. Před zápasem jsme si řekli, jak jsme oba zvyklí hrát, a bylo to nakonec v pořádku.

Remíza dostala národní tým do složitější pozice i s ohledem na to, že se hraje teď v Albánii i v Polsku.

Skupina je vyrovnaná, musíme se na další sraz dobře připravit a přijet na něj v dobré formě a náladě. Myslím, že všechny zápasy jsou otevřené, pojedeme si pro dobré výsledky. Když se na tabulku teď podívám, vedeme a máme kvalifikaci v polovině rozehranou dobře.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.