Hlavní obsah

Po duelu v Edenu si polskou legendu dobíral. Doufám, že v tom budu pokračovat, smál se Souček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Po hladké březnové výhře nad Polskem (3:1) si parťáka z West Hamu dobíral několik dnů. Ačkoli polský brankář Lukasz Fabianski v Edenu nechytal, tehdejší porážku měl od kapitána české reprezentace Tomáše Součka denně na talíři. Došlo na hecování i směrem k pátečnímu kvalifikačnímu duelu ve Varšavě?

Foto: Profimedia.cz

Tomáš Souček vstřelil gól proti Faerským ostrovům

Článek

Varšava (od našeho zpravodaje) - „Teď jsme spolu samozřejmě také diskutovali. Vím, že Lukasz bude zápas sledovat. Řekl, že mě musí zklamat, protože bude fandit Polsku. Tomu samozřejmě rozumím. Pro zemi odvedl skvělou práci, je považován za národního hrdinu,“ řekl Souček ve čtvrtek na Národním stadionu ve Varšavě.

S Fabianským, který ukončil reprezentační kariéru před dvěma roky, obléká dres Kladivářů od léta 2020. Mají k sobě blízko, jejich rodiny se navštěvují. Před měsícem i díky jeho radě proměnil Souček pokutový kop s Faerskými ostrovy, čímž zajistil národnímu mužstvu důležitou výhru.

„Když hráč čeká na exekuci dlouho, má to na něj často negativní dopad. Začne zbytečně přemýšlet, kam střelu umístí. Lukasz mi už dřív radil, abych měl před penaltou míč v ruce co nejdéle a nedíval se na branku. Držím se toho,“ uvedl Souček, který se těší na špičkování se s Fabianskim po návratu do Londýna.

„S Lukaszem jsme si po březnovém zápase hodně povídali. Celý týden jsme vtipkovali, trochu jsem ho škádlil. Doufám, že v tom teď budu pokračovat,“ culil se Souček.

Reklama