Hlavní obsah

Šilhavý: Poslední krok na Euro prostě uděláme!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když v nastavení zahodili jeho svěřenci tři šance, byl trenér Jaroslav Šilhavý pravděpodobně na infarkt. Stačil totiž jediný gól a fotbalová reprezentace mohla už v pátek večer na Národním stadionu ve Varšavě slavit přímý postup na Euro. Takhle musí uhrát aspoň bod v pondělí v Olomouci s Moldavskem.

Foto: Kacper Pempel, Reuters

Kouč Jaroslav Šilhavý při utkání v Polsku.

Článek

Varšava (od našeho zpravodaje) - „Udělali jsme velký krok na Euro. Věřím, že postup potvrdíme s Modavskem,“ řekl Šilhavý po remízovém duelu s Polskem (1:1).

Jste s remízou spokojený nebo vás mrzí, že o postup budete muset hrát ještě v pondělí s Moldavskem?

Věříme, že poslední krok prostě uděláme. Že to dotáhneme a postoupíme na Euro. Udělali jsme k tomu ve Varšavě velký krok. Uhráli jsme dobrý výsledek dobrou hrou, hlavně ve druhém poločase. Se silným soupeřem, kterým je Polsko.

V závěru měl český tým tři šance…

Očekávali jsme, že když soupeř musí vyhrát, otevře naplno obranu a vrhne všechno do útoku. Dostali jsme se do šancí, škoda, že jsme je neproměnili, bylo by to lepší. Remíza nám dává určitou výhodu, na druhou stranu jsem viděl kluky na hřišti, že za každou cenu chtějí vyhrát. Mísilo se to ve mně. Bylo by příjemnější, kdybychom postup stvrdili teď.

Jak vám zní, že k postupu na Euro stačí bod?

Říct si, že nám stačí s Moldavskem remíza mi moc nejde z pusy. Musíme prostě zápas odehrát. Moldavani mají dobré výsledky, třeba Polsku vzali pět bodů. Nemůžeme si myslet, že to bude bez problémů.

Před inkasovaným gólem mohl akci domácích přerušit Coufal. Po utkání prohlásil, že kvůli obavám z vykartování se na duel s Moldavskem raději nefauloval. Co tomu říkáte?

Abych řekl pravdu, nevím o tom. Budeme s ním na toto téma mluvit Vytýkali jsme mu o přestávce, že šlo o chybu, že akci nepřerušil.

Do základní sestavy jste zařadil překvapivě obránce Zimu, který toho na podzim v AC Turín příliš neodehrál.

Počítali jsme s ním, byť nemá v Itálii takové herní vytížení. Patří mezi hráče, kteří i když tolik nehrají, přijedou připravení. Nepamatuju si, že by měl někdy špatný zápas. Znovu to dokázal.

Zima ale nebyl v původní nominaci.

Víceméně jsme avizovali, že povoláme dva hráče navíc. Věděli jsme, že jedním z nich bude David. V momentě, kdy se toto rozhodlo, byl vážným adeptem na základní sestavu.

Nečekalo se ani nasazení Douděry na levou stranu.

Vzhledem k tomu, že David Jurásek na posledním srazu neodehrál dobré zápasy, rozhodli jsme se pro Douděru. Byť hrál nezvykle přes nohu, nedělalo mu to žádný problém. Patřil mezi nejlepší hráče.

O přestávce jste stáhl ze hry oba útočníky Kuchtu s Chytilem. Nebyl jste s nimi spokojený?

Očekávali jsme, že víc podrží míč. Ale na jejich obranu, balony dostávali vzduchem, měli na sebe urostlé obránce. Poločas odpracovali. Přišli Čvančara s Hložkem, pracovali také, i dozadu. Splnili úkol, který měli.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.