Hlavní obsah

Vulgární urážky celého Slovenska. Bývalý gólman Sparty popisoval kvalifikační drama v Lucembursku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I po bídném výkonu se mohli radovat. Fotbalisté Slovenska nesehráli v pondělí v Lucembursku příliš vydařený zápas, ale nakonec vydřeli těsnou výhru 1:0, která je výrazně přiblížila k postupu na EURO 2024. Gólman Martin Dúbravka nicméně připustil, že si během utkání prožil své.

Foto: Frederic Sierakowski, ČTK/AP

Slovenští fotbalisté se radují z gólu v Lucembursku.

Článek

Slováky vysvobodil z trápení až v 77. minutě Dávid Ďuriš, jenž nahradil slávistu Schranze, po centru jmenovce Hancka.

„Byl jsem velmi šťastný. Celý druhý poločas jsem poslouchal od fanoušků zpoza branky vulgarismy na moji osobu i celé Slovensko. O to víc mě to těšilo. Najednou už jsem pak posledních patnáct minut slyšel jen naše fanoušky. Oni samozřejmě vytvořili nějaký tlak, ale my jsme ukázali kvalitu a zkušenosti, trochu jsme to kouskovali, a nakonec jsme vítězové,“ hodnotil zápas Dúbravka pro Šport.sk.

Slovákům patří v jejich skupině druhé místo za suverénním Portugalskem, dvě kola před koncem kvalifikace mají náskok pět bodů na třetí Lucembursko a šest bodů na čtvrtý Island.

Svěřenci Francesca Calzony ale nezačali zápas vůbec dobře, což hrálo kombinačně dobře vybaveným Lucemburčanům do karet. Dúbravka přiznal, že musel počastovat své spoluhráče ostřejšími výrazy. „Něco si vyslechli, ale bylo potřeba, aby zazněla i tvrdší slova. Ale nikdo se na mě nezlobil. Do zápasu jsme nevstoupili dobře, chtěli jsme to jinak,“ vysvětloval bývalý gólman Sparty.

Slovákům pořádně zatrnulo ve 21. minutě, kdy po zákroku Denise Vavra na pronikajícího Barreira v šestnáctce ukázal sudí José María Sánchez na penaltový puntík. Nakonec ale rozhodčí využil VAR a svůj původní verdikt odvolal.

„Věřil jsem, že ta penalta nebude, protože jsem byl velmi blízko a viděl jsem, jak ten hráč simuluje. Přemýšlel jsem, proč mu rozhodčí neudělil kartu za simulování. Ale to už je jedno,“ pokračoval brankář Newcastlu, jenž nakonec uhájil čisté konto.

„Jsem rád, že se penalta nepískala, dokázali jsme se udržet ve hře, ale musím popravdě říct, že to z naší strany nebylo ideální. Vůbec jsme nepředvedli nějaký excelentní výkon. Ale ukázali jsme, jak jsme skvělé a soudržné mužstvo,“ těšilo nakonec Dúbravku.

Reklama