Hlavní obsah

Akce Kosovo, fanoušci Slavie vypravili letecký speciál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Postup ze skupiny je nejistý, závěrečná dvě kola je třeba zvládnout. Fotbalisté pražské Slavie odlétají ke čtvrtečnímu utkání Konferenční ligy na půdě kosovského Ballkani bez sedmi dlouhodobě zraněných hráčů, na pohárové soupisce navíc nejsou ani Jurečka a Hromada, hrdinové nedělního derby se Spartou. Sešívaní každopádně mohou v Prištině počítat s podporou z hlediště. Fanoušci Slavie totiž ve spolupráci s klubem vypravili na zápas letecký speciál.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rangelo Janga z Kluže a Taras Kačaraba ze Slavie Praha během utkání základní skupiny Konferenční ligy v Praze.

Článek

Euforie z velkého vítězství nad Spartou (4:0) je žene k dalšímu důležitému duelu. Sešívaní už v závěru skupiny G v Konferenční lize nemají nárok na ztráty. Sivasspor a Kluž jsou v tabulce o tři body lepší. Pro udržení nadějí na postup je třeba zvítězit.

„Všichni víme, že musíme zvládnout čtvrteční i poslední zápas doma se Sivassporem. Po vyhraném derby se jede s lepší náladou, ale pravda se vždycky ukáže až na hřišti," avizuje před odletem asistent trenéra Zdeněk Houštecký v rozhovoru pro klubovou televizi.

Nádherný večer Lukáše Masopusta. Nejdřív hymna od manželky, pak gól a vysoká výhra v derbyVideo: Sport.cz

Mužstvo může počítat s vítanou podporou. Výběr Jindřicha Trpišovského vyrazí do Kosova podpořit několik desítek příznivců. Slavia ve spolupráci s fanouškovskými organizacemi zorganizovala na utkání letecký zájezd.

„Je prostě úžasné, co jsou fanoušci pro naši podporu schopni udělat. Moc jim za to děkujeme, je to pro nás pozitivní impulz," oceňuje Houštecký.

"Skvělé. Koukal jsem s otevřenou pusou, že se něco takového vůbec organizuje. Předem fanouškům děkujeme, věřím, že se tam budeme cítit jako doma," přidává se obránce David Jurásek.

Úvodní vzájemný zápas skončil v Edenu výhrou Slavie 3:2, kosovský soupeř dvakrát vedl. Trenéři v odvetě nebudou moci využít úspěšné střelce z nedělního derby Jurečku s Hromadou, kteří nefigurují na evropské soupisce. Na marodce navíc zůstávají Bořil, Holeš, Hovorka, Mandous, Provod, Santos, Schranz, Ševčík a Traoré.

„Bohužel víme, že Kuba Hromada a Venca Jurečka nejsou na evropské soupisce, což se teď ukazuje jako velká škoda, ale je to tak. Musíme si poradit, bude nám pořád chybět sedm stěžejních hráčů, vezmeme s sebou mladé kluky. Když k utkání přistoupíme jako k derby, tak věříme, že uspějeme," říká Houštecký.

Reklama

Související témata: