Hlavní obsah

Ani postup, ani výhra. Tvrdík hned napochodoval do kabiny, jaké stanovil nové cíle?

Když Vladimír Šmicer jako patron finále Konferenční ligy vylosoval svým sešívaným přijatelnou základní skupinu, zdálo se, že první krok ke splnění smělého cíle je položen. K vyvrcholení soutěže dojde v pražské Edenu, což byl pro Slavii lákavý sen. Až příliš smělý, protože jejich pouť Evropou tentokrát teprve podruhé pod taktovkou trenéra Jindřicha Trpišovského končí už na podzim. „Skupinu jsme nezvládli. Dvě výhry jsou na postup málo, doma dokonce jen jedna. To je základ, proč se to nepovedlo,“ hodnotí kouč s kšiltovkou.

Jindřich Trpišovský o návštěvě Jaroslava Tvrdíka v kabině. Co řekl týmu? Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Vyřazení bylo narýsováno již před závěrečným kolem ve skupině. Sešívaní neměli svůj osud ve vlastních rukou, Kluž už si očekávanou výhrou nad Ballkani nenechala postup vzít.

Zklamání v Edenu je však přesto obrovské. Šéf klubu Jaroslav Tvrdík zamířil po remíze 1:1 se Sivassporem do kabiny k hořkému účtování pohárového podzimu.

Měl jsem si víc počkat, ne letět dopředu jak Janek, říká o neproměněné šanci Stanislav TeclVideo: Sport.cz

„Byl v kabině. Pochválil tým za bojovnost, nabádal hráče, aby si ji přenesli i do dalších zápasů. Mluvil motivačně pro další dvě soutěže, jež nám zbývají," líčí trenér Jindřich Trpišovský proslov nadřízeného.

„Pan Tvrdík zdůraznil, aby kluci pokračovali v předvedeném nasazení. Je třeba zvládnout zbytek podzimu, aby se do něj nepřeneslo zklamání z nepostupu. To byl hlavní apel. Viděl v kabině jednoznačně zklamání, znásobilo se tím, že jsme ani doma nevyhráli. Upozornil tedy, aby se to nepodepsalo na zbytku podzimu," dodává kouč.

Dlouho netrvalo, a šéf vystavil své hodnocení také na svém oblíbeném twitterovém účtu.

„Šest let za sebou základní skupina evropských soutěží. Český rekord. Vybrali jsme si slabší rok. Co vás nezabije, to vás posílí," poukazuje Jaroslav Tvrdík.

„Víme, kde jsme udělali chyby. Velmi nás to mrzí a nehledáme alibi. Budeme tvrdě pracovat. Příští rok se vrátíme. Silnější. Děkujeme fanouškům za podporu," dodává.

Reklama

  Fiorentina - Plzeň dnes 18 : 45
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň