Hlavní obsah

AS Řím třeba příště, doufá Trpišovský. Tvrdík vzkazuje do Lince: Ať nejste nemile překvapení

Vysněný AS Řím ji minul, druhá preferovaná varianta už klapla. Slavia narazí v osmifinále Konferenční ligy na rakouský LASK Linec. „Jsme spokojení,“ nezastíral po losu trenér sešívaných Jindřich Trpišovský. „Budeme doufat, že postoupíme my i AS Řím, pak bychom měli další šanci,“ neopustila ho touha poměřit se s partou Josého Mourinha.

Trenér Jindřich Trpišovský k losu osmifinále Konferenční ligyVideo: slavia.cz

 
Článek

Teď se ale postaví červenobílým tým jiného ražení i věhlasu. Na první pohled jde o schůdného soupeře, Linec se v rakouské lize krčí až na osmém místě. „To uvidíme až na hřišti, na druhou stranu na podzim vyhráli skupinu a určitě mají svou kvalitu. Nesmíme nic podcenit," varoval okamžitě Trpišovský. Linec, v jehož kádru figuruje i český obránce Filip Twardzik, ve skupině předčil Maccabi Tel Aviv, HJK Helsinky a Alaškert Jerevan.

V Edenu už rakouský tým sídlící nedaleko českých hranic trochu znají. Slavia nemá zkušenost s přímou konfrontací, ale trenérský štáb ho párkrát viděl v létě, když sledoval záložníka Madse Emila Madsena. Dánského legionáře červenobílí nakonec koupili. „A i od něj máme už nějaké informace," přitakal Trpišovský.

Madsen byl samozřejmě spokojený s tím, že sešívaní narazí právě na Linec. „Jsem šťastný. Myslím, že pro mě to je nejzajímavější tým, proti kterému jsme mohli v Konferenční lize hrát," usmíval se čtyřiadvacetiletý Dán.

Mads Emil Madsen o losu osmifinále Konferenční ligy

Ví, co od nedávných spoluhráčů čekat. „Hrají velmi kvalitní fotbal. Když ztratí míč, každý se za ním žene a napadá vysoko. Je to velmi fyzický tým, hrají na spoustu soubojů a na dlouhé balony," představil Madsen soupeře. A vyzdvihl brankáře Alexandera Schlagera. „Kapitán, skvělý gólman a člen národního týmu."

Madsen nebere nic jiného než postup. Slavia začne 10. března doma, odveta se za českými hranicemi hraje o týden později. I Rakušané se těší. „Hrát proti vedoucímu týmu české ligy je pro nás skvělou výzvou. Těšíme se na dva velké zápasy. Díky krátké vzdálenosti do Prahy je to ideální los i pro naše fanoušky," konstatoval kouč rakouského celku Andreas Wieland.

Linec v první reakci na los na svém webu zaměnil pražská S. Napsal na webu, že český celek skončil na podzim třetí ve skupině Evropské ligy za Lyonem a Glasgow Rangers. Což samozřejmě značí výsledky Sparty.

Šéf Slavie Jaroslav Tvrdík to vzal s nadhledem a na Twitteru si do LASKu i trochu rýpnul. „Vážení rakouští kolegové, Emil Madsen u nás skutečně hraje, ale Evropskou ligu jsme bohužel letos nehráli. Těšíme se na Vás, ale doporučujeme náš tým raději studovat pozorněji, ať nejste nemile překvapení," vzkázal s úsměvem do Rakouska Tvrdík. Linec dal brzy vše do pořádku a informace opravil.

Reklama

Související témata: