Hlavní obsah

Chorý hrál jako Olatunji. Devět bodů je nad plán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S devíti body po třech utkáních mají fotbalisté Plzně hodně blízko k postupu ze základní skupiny Konferenční ligy. „Je to nad plán,“ přiznává útočník Tomáš Chorý, jenž měl ve čtvrtečním duelu na půdě Dinama Záhřeb pro útočníka možná nevděčnou roli.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Plzeň slaví gól Tomáše Chorého.

Článek

Záhřeb (od našeho zpravodaje) - Chorý už před utkáním věděl, že zápas s Dinamem bude hodně o soubojích či aktivním bránění. „Nezažil jsem to poprvé. Trenér mi připomněl, že jsem v podobné roli hrál jednou na soustředění. Za Spartu tohle hrál Victor Olatunji a vyházelo jí to, akorát mělo Dinamo brejky, které využilo. My jsme si s tím poradili, dokázali jsme se zatáhnout pod balon a Záhřeb neměl ze hry prakticky nic,“ říká vytáhlý útočník.

Střetnutí bylo hodně fyzicky náročné, sám trenér Miroslav Koubek přiznal, že týmu docházely postupem času síly. „Sáhli jsme si stoprocentně na dno. Plnili jsme ale taktický plán a vyšlo to,“ těší Chorého.

Byl to nakonec on, kdo rozhodl o třech bodech pro Viktorii. V 69. minutě se postavil k pokutovému kopu a střelou doprostřed brány vsítil jediný gól utkání. Na svou chvíli si ale musel počkat, rozhodčí totiž ještě faul na Robina Hranáče konzultoval s kolegy u videa.

„Věděl jsem, že budu kopat já. Slyšel jsem, že tam byl kontakt, Hrany si tam dal nohu, podle mě ale sudí zkoumal, jak jsme se tam drželi s obráncem. Já už však přemýšlel o tom, kam to kopnu,“ líčí Chorý.

Samozřejmě nezapomněl pochválit 18letého gólmana Viktora Baiera, jenž čistým kontem ozdobil svou premiéru v seniorském týmu Viktorie. Připsal minimálně jeden velmi důležitý zákrok a celkově na něm postupme utkání byla znát stále větší jistota. „Poradil si s tím výborně. Byl ve složité situaci. Když bylo jasné, že nastoupí, trochu jsme si do něj píchli. Přišla tam velká podpora od gólmanů i nás hráčů z pole,“ popisuje útočník.

Plzeň se tak vyhřívá na čele skupiny s plným počtem devíti bodů. Záhřeb, Astana i Ballkani mají po třech, pokud tedy Západočeši za dva týdny doma zdolají v odvetě Dinamo, postup do jarní vyřazovací fáze už jim nikdo nevezme.

Fotogalerie

„Máme za sebou dva těžké zápasy venku. Teď se musíme soustředit na to, co bude. Kvalitně zregenerovat. Je to samozřejmě nad plán, je super, že tak těžkou skupinu vedeme. Kdyby to někdo řekl před začátkem, tak tomu nevěřím,“ culí se Chorý a dodává, že výhra v Záhřebu je důležitá nejen pro klub, ale rovněž pro český koeficient.

Teď už se ale kouká směrem dopředu na nedělní duel s Karvinou, následně střetnutí na Slavii a zmíněnou odvetu s Dinamem v Plzni. „Věřím, že se vyprodá stadion do posledního člověka, lidi nás poženou a snad body získáme,“ doufá Chorý.

Reklama