Hlavní obsah

Chorý: Upřímně, reprezentaci jsem nečekal. Při absenci Vydry je opět plzeňskou jedničkou na hrotu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po nedělním triumfu na Slavii byl v sedmém nebi. Pár hodin poté ale trenérovi Plzně Miroslavu Koubkovi vyrazily na tváři vrásky. K dlouhodobě zraněnému klíčovému útočníkovi Rafiuovi Durosinmimu přibyl na marodku Matěj Vydra. Nejen pro čtvrteční domácí duel s Dinamem Záhřeb ve skupině Konferenční ligy, ale i pro celý zbytek podzimu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Chorý z Viktorie Plzeň oslavuje svůj druhý gól během utkání základní skupiny Ligy mistrů s FC Barcelona. Archivní foto.

Článek

„Absence Vydry je pro nás velká komplikace. Měli jsme čtyři hroťáky, s tímto počtem se dá nahoře variovat s rozestavěním. Nebo jen samotný faktor střídání, kdy vyměníte kus za kus. Teď se nám rapidně zúžil manévrovací prostor,“ povzdechl si Koubek na středeční tiskové konferenci v Doosan Aréně.

K dispozici na hrot mu zbyl pouze Tomáš Chorý a nerozehraný Jan Kliment. „Nedovedu si představit, pokud by přišel ještě další výpadek. Dostali jsme se do napjatějšího stavu na této pozici, ale musíme si s tím nějak poradit,“ dodal 72letý kouč.

Vzhledem k nízké herní vytíženosti Klimenta je jisté, že útočníkem číslo jedna v Plzni je čerstvý reprezentant Chorý. Proti Záhřebu vyběhne v základní sestavě.

„Kdyby byl zdravý Rafiu, začal by se Záhřebem určitě on. Teď kvůli zranění jeho a Vydryse jsem číslo jedna já. Ale není to jen o mně, ale o celém týmu, jak bude pracovat. Budu mu chtít pomoct, co bude v mých silách,“ prohlásil Chorý, který obdržel premiérovou pozvánku do reprezentace. Trenér Jaroslav Šilhavý ho nominoval k závěrečným duelům kvalifikace o Euro 2024 v Polsku a s Moldavskem.

„Upřímně, nominaci jsem nečekal. Prošel jsme všemi mládežnickými reprezentačními kategoriemi, ale v áčku jsem poprvé. Kvalifikace je ale teď vedlejší, soustředím se na důležitý zápas s Dinamem,“ uvedl Chorý.

Plzeň má jistotu - v případě výhry nad Záhřebem si zajistí s předstihem postup do jarní vyřazovací části soutěže. A pokud by zároveň Ballkani remizovalo s Astanou, Viktorii by už nikdo nemohl sesadit z prvního místa. Její duel s Dinamem Záhřeb začne v Doosan Aréně ve čtvrtek v 18.45.

Reklama