Hlavní obsah

Drama před výkopem, chaos. Zápas předkola Konferenční ligy začal pozdě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Se třicetiminutovým zpožděním začalo ve čtvrtek odvetné utkání třetího předkola Konferenční ligy mezi domácím Mariborem a Fenerbahce Istanbul. Jeden ze slovinských fanouškům měl totiž tureckému kotli odcizit vlajku, což vedlo ke střetům mezi oběma tábory. Na stadionu Ljudski vrt proto zasahovala policie za použití slzného plynu. Fotbalisté hostů si pak výhrou 3:0 zajistili postup do závěrečného předkola.

Foto: Profimedia.cz

V Mariboru se před výkopem odvety 3. předkola Konferenční ligy bojovalo v hledišti i mimo něj.

Článek

Minuty před výkopem se na mariborském stánku pro 10 000 fanoušků nesly v chaotickém duchu. Vše začalo, když dle tvrzení hostů fanoušek Mariboru ukradl vlajku venkovního fanklubu. Turci si akci nenechali líbit a rozhodli se odcizený artefakt získat zpět stůj co stůj.

Dle fanoušků Fenerbahce měl být zloděj vlajky přestrojen za pořadatelskou službu. Část tureckých fandů opustila sektor hostů a ve snaze vybojovat vlajku zpět došlo mezi oběma tábory k ostrým střetům.

Situaci uklidňovala slovinská policie. Ani použití slzného plynu však k deeskalaci nestačilo, takže strážci pořádku poté hostující příznivce vytlačili ven ze sektoru mimo hlediště.

Po třiceti minutách napětí se pak konečně podařilo zahájit zápas. Hostující fotbalisté ho ovládli jasně 3:0 a v součtu s domácím vítězstvím 1:0 si zajistili postup do čtvrtého předkola, v němž narazí na nizozemské FC Twente.