Hlavní obsah

Famózní postupová trefa! Bývalý stoper Sparty z éry Stramaccioniho předvedl ukázkové nůžky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fanoušci pražské Sparty si slovenského fotbalistu Lukáše Štetinu jistě velmi dobře pamatují. Kdo by ale do urostlého stopera řekl, že dokáže vyšvihnout parádní nůžky? Ano, právě akrobatickým zakončením zazářil v odvetě 3. předkola Konferenční ligy a pomohl Trnavě k postupu přes polský Lech Poznaň.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Štetina ze Sparty Praha a Joel Kayamba z Viktorie Plzeň během utkání semifinále MOL Cupu Sparta Praha - Viktoria Plzeň.

Článek

Říkali mu například Hulku. Štetina dorazil do Sparty v červnu 2017 z pražské Dukly, jen pár dnů po nástupu trenéra Andrey Stramaccioniho. Když Letnou v červenci 2022 definitivně opouštěl, byl posledním pamětník léta, které započalo nechvalné období pod italským stratégem.

Například na jaře 2020 patřil rodák z Nitry pod vedením kouče Václava Kotala k hlavním oporám mužstva. Zkraje další sezony ho však potkalo vážné zranění kolena, kvůli operaci byl dlouhé měsíce mimo. Do základní sestavy už se nevrátil, krátce zavítal na hostování do Liberce a v létě 2022 zamířil jako volný hráč do Trnavy.

Teď je hrdinou. Trnava přešla ve 3. předkole Konferenční ligy přes silný Lech Poznaň. Venku sice prohrála 1:2 (Štetina se trefil v 87. minutě), doma ale po heroickém výkonu triumfovala 3:1. Postupový gól vsítil v 74. minutě Štetina. Ne však ledajakým způsobem, nýbrž parádními nůžkami.

„Předvedli jsme dobrý kolektivní výkon, gól byl jen třešničkou na dortu. Nevěděl jsem, jestli míc skončí v síti, naštěstí to tam spadlo. Fanoušci byli perfektní, i jim děkujeme. Patří jim velká pochvala," prohlásil Štetina po zápase.

„Hráči na trávníku to zvládli fantasticky. Štětina dal neuvěřitelný gól. Konečně jsme se dostali přes 3. předkolo," chválil kouč Michal Gašparík.

Trnava hrála hlavní část evropského poháru naposledy v sezoně 2018/2019, kdy v základní skupině Evropské ligy skončila v konkurenci Anderlechtu, Fenerbahce Istanbul a Dinama Záhřeb třetí.

Teď je od svého snu jediný krok. V cestě stojí jen ukrajinský tým Dnipro-1, jenž ve 3. předkole Evropské ligy vypadl s pražskou Slavií. Jelikož Ukrajinci hrají kvůli ruské invazi v Košicích, odehrají se oba duely na Slovensku.

Reklama