Hlavní obsah

Dvojčata na scéně. Nechat jim stejný dres, nikdo by si nevšiml, že Slavia o přestávce střídala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klidně to mohli risknout. Kdyby si o přestávce osmifinálové partie Konferenční ligy s Lincem na sebe navlékl Miloš Pudil bráchův dres, nejspíše by si nikdo nevšiml, že Slavia vystřídala. Vždyť jsou pomalu jeden jako druhý. Adam a Miloš, dvojčata, která v šestnácti ochutnala, jaké to je zahrát si na evropské pohárové scéně. „S bráchou jsme si o tom povídali, ale nečekali jsme, že příležitost dostaneme. Díky za to,“ přímo zářil Miloš, který o půli vystřídal bratra Adama a zahrál si druhých pětačtyřicet minut.

Pudilovi? Šestnáctiletá dvojčata to na svůj věk zvládla skvěle, chválil Jindřich TrpišovskýVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

 
Článek

„Trochu jsme zvažovali, že jim necháme stejný dres, abychom ušetřili jedno střídání. Nikdo by si toho nevšiml," žertoval slávistický kouč Jindřich Trpišovský, čímž jen dokládal, jak pohodová atmosféra v domácí kabině o přestávce panovala. Aby ne, když jeho tým vedl už 2:0.

„A také bychom to brali jako kvíz, zda poznáte, že jsme je vystřídali," obracel se na novináře.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Šestnáctiletý Adam Pudil v zápase proti Linci

Těžko soudit, zda by se někdo rošády v sestavě sešívaných povšiml a bratry rozpoznal, kdyby si ponechali dres, který měl na sobě v první půli Adam.

„Miloše jsme poslali na hřiště, aby mu to nebylo líto. Na svůj věk zvládli zápas skvěle oba. Vždyť jim bude v dubnu teprve sedmnáct," chválil slávistický kouč oba teenagery, kteří na sebe strhli pozornost už v únorovém mládežnickém derby devatenáctek Slavie se Spartou, v němž se na šestigólové demolici letenského rivala podílel každý jednou brankou.

Ani na evropské scéně se neztratili.

„Adam byl u prvního gólu, Miloš se ve druhé půli dvakrát skvěle vrátil v defenzivě, kdy prokáza akceleraci a čtení hry," vyčísloval Trpišovský přínos dvojčat pro mužstvo ve stavu nouze, v níž se Slavia před zápasem s Lincem ocitla.

Adam Pudil ze Slavie Praha a Philipp Wiesinger z Lasku Linec

Vlastimil Vacek, <a href="http://www.pravo.cz/">Právo</a>

„Byla to trochu vynucená změna. Původně měl na křídle nastoupit Schranz, ze sestavy ale dopoledne vypadl. My ale chtěli zachovat typologii týmu, na pravém a levém křídle jsme chtěli mít dynamické hráče s náběhy za obranu. Rozhodli jsme se proto pro Adama," vysvětloval slávistický trenér, proč se na dvojčata dostalo.

„Dostal jsem od trenéra stejné úkoly jako brácha. Měl jsem se ale lépe pohybovat, protože on tam pár chybiček měl, což se ale stává," byl rád Miloš, že si po pár minutách ze závěru  domácího zápasu s Fenerbahce zase zahrál na pohárové scéně.

Mohl to pro něho být debut o to slastnější, kdyby proměnil velkou příležitost, do které se dostal.

„Měl jsem do toho jít důrazněji a hodit si míč na pravačku. Chtěl jsem to dát gólmanovi mezi nohama, on ale mou příležitost zmařil. Příště bych to udělal lépe. Alex situaci dohrával skvěle, škoda, že jeho střela neskončila v brance," připomínal Bahovu dalekonosnou ránu, po které orazítkoval míč tyč soupeřovy brány.

„Slavia v nich má do budoucna velký potenciál, takže dík patří lidem, kteří je přivedli. Sledujeme je už od léta, občas si je vezmeme do tréninku, absolvovali s námi už krátkou stáž. Oba mají velké předpoklady pro náš fotbal," vidí Trpišovský v obou dvojčatech slávistickou budoucnost.

Reklama

Související témata: