Hlavní obsah

Evropa je z Jirky paf. Sor kandidátem na hráče týdne

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Upoutal Evropu nejen svým šestým gólem v jarní části evropských pohárů. Slávista Yira Sor se za výkon v prvním utkání čtvrtfinále na hřišti Feyenoordu Rotterdam (3:3) objevil v nominaci na hráče týdne ve fotbalové Konferenční lize. Rychlíka v sešívaném dresu nakonec v hlasování porazil pouze Dimitri Payet (Marseille), až za Sorem skončili Mauro Júnior (Eindhoven) a Ulrik Saltnes (Bodö/Glimt). Oficiální web UEFA zaujal také jeden ze zákroků brankáře Ondřeje Koláře.

Foto: Peter Dejong, ČTK/AP

Slavia slaví druhou branku, trefil se Yira Sor.

Článek

Rychle se v Edenu adaptoval, pro slávisty se stal prostě Jirkou. Zatímco v soubojové české lize se tolik neprosazuje, v Konferenční lize řádí.

Sešívaní měli Feyenoordu co vracet. A právě Yira Sor byl jejich velkým trumfem v porovnání s podzimním vzájemným utkáním v Rotterdamu.

„Utkání jsou jinak vedená, než tomu bylo na podzim v základní skupině nebo v kvalifikacích. Máme teď navíc velkou sílu hráčů směrem do ofenzivy, třeba hlavně Yiry Sora, jsme schopni se dostávat do hodně šancí, což je velký rozdíl," libuje si trenér Jindřich Trpišovský.

Sor se každopádně ucházel o titul hráče týdne a skončil druhý. O gól týdne se postaral Dimitri Payet z Marseille v utkání s PAOK Soluň, do užšího výběru se dostal také Luis Sinisterra z Feyenoordu za trefu proti Slavii.

Sor udělal radost i nemocnému šéfovi klubu Jaroslavu Tvrdíkovi, který kandidáty retweetnul na svém účtu.

Dostalo se i na Ondřeje Koláře, Tvrdíkova nastávajícího zetě. Přestože se brankáři červenobílých utkání úplně nepovedlo, dostal se mezi čtyři nejlepší zákroky večera za zneškodnění právě Sinisterrovy pumelice.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.