Hlavní obsah

Slovácko nakročilo k postupu! Slavia musí v odvetě likvidovat manko

Aktualizováno

Ve zcela rozdílném postavení půjdou fotbalisté Slavie a Slovácka do odvet závěrečného 4. předkola Evropské konferenční ligy, v němž budou usilovat o postup do skupiny. Zatímco Slovácko v úvodním měření sil doma přehrálo švédský AIK Stockholm po gólech Milana Petržely, Vlasije Sinjavského a Petra Reinberka jasně 3:0, Pražané v Polsku s Rakówem Čenstochová prohráli 1:2. Na úvodní trefu domácích sice v 60. minutě odpověděl Tomáš Holeš, ale vzápětí rozhodl Fran Tudor. Odvety se hrají za týden.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Moses Usor ze Slavie a Patryk Kun z Čenstochové.

Článek
Fotogalerie

V polském týmu dělá kapitána český obránce Tomáš Petrášek, kvůli zranění ale do zápasu nezasáhl. Raków v souboji vicemistrů svých zemí poslal v 29. minutě do vedení vydařenou střelou Ivi López, po změně stran ale v 60. minutě šťastně vyrovnal Tomáš Holeš a Raków poprvé v předkole inkasoval. Vzápětí ale hosté neuhlídali Frana Tudora, který šajtlí uklidil míc do rohu Mandousovy branky a červenobílí budou muset za týden v Edenu dotahovat manko.

Loni červenobílí ve 4. předkole Evropské ligy nestačili na jiný polský klub Legii Varšava, přešli do Konferenční ligy a v ní postoupili až do čtvrtfinále. Čenstochová vyhrála i pátý zápas v letošní kvalifikaci.

Slovácko přešlo do play off Konferenční ligy po vyřazení z Evropské ligy a v duelech proti švédskému vicemistrovi před ním stojí úkol, který si klub na začátku sezony vytyčil - poprvé v historii se probojovat do skupiny. A první krok se vydařil více než dobře, domácí vyhráli jednoznačně 3:0. V prvním poločase skóroval Milan Petržela, po změně stran zúročili velký tlak domácích Vlasij Sinjavskij a Petr Reinberk.

Odveta se bude hrát za týden na stadionu v Solně poblíž Stockholmu. Postupující tým dostane za účast ve skupině prémii 2,94 milionu eur (72 milionů korun), pro vyřazené mužstvo účinkování v této pohárové sezoně skončí.

Konferenční liga
4. předkolo, úvodní zápasy:
Čenstochová - Slavia 2:1
Branky: 29. I. López, 61. Tudor - 60. Holeš
Slovácko - AIK 3:0
Branky: 28. Petržela, 77. Sinjavskij, 81. Reinberk

Reklama

Související témata: