Hlavní obsah

GLOSA: Drita svlékla Plzeň do naha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyři poločasy, z toho tři podprůměrné. Takový je v kostce vstup fotbalové Plzně do nové sezony. Po prohře v Teplicích v úvodním ligovém kole rozehrála rozpačitě 2. předkolo Konferenční ligy s kosovskou Dritou. Neskórovala ani ve čtvrtek, bezbranková remíza s kosovským týmem je zoufale málo. Proč Viktoria po přípravě, v níž byla vysoce produktivní a bavila většinou i herně, zkraje sezony tápe?

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán plzeňských fotbalistů Lukáš Hejda po utkání 2. předkola Konferenční ligy neskrýval zklamání.

Článek

Vstupovala do ní s jasným cílem: zajistit si z ligy pohárové umístění a hrát na podzim skupinu Konferenční ligy. Tyto cíle jsou hned na startu ohroženy. Ano, česká liga teprve začala a před Viktorií je odveta v Kosovu. Jenže, lze se vůbec od něčeho odrazit? Západočechům to totiž evidentně neladí. Jako by spousta z nich měla stále v hlavách zpackané jaro, během kterého se tým dostal do stavu, kdy by dost možná neporazil ani třetiligového soupeře. A gól by viktoriáni nedali ani z metru do prázdné brány.

Po utkání s Dritou se chlácholili, že si vytvořili spousty šancí, a jen nedostatek štěstí jim zamezil ve skórování. A že celkově měli zápas v režii. Ruku na srdce, první poločas z jejich strany nebyl vůbec dobrý. A kdyby hlavní rozhodčí vyloučil brankáře Staňka, asi by se nikdo moc nedivil.

Sestřih utkání 2. předkola Konferenční ligy mezi fotbalisty Plzně a FC DritaVideo: O2 TV Sport

Na Stínadlech i v Doosan Areně narazili Západočeši na soupeře totožného ražení. Organizovaného, skvěle defenzivně vyladěného, agresivního. Teplice se tohoto stylu dokázaly držet celý zápas, Viktoria se vepředu vůbec neprosadila. Kosovský vicemistr dokázal vzdorovat první poločas. „Bohužel se ukazuje, že neumíme hrát do plných," povzdechl si trenér Miroslav Koubek.

Až po přestávce, kdy Drita fyzicky odpadala, se jeho mužstvo nadechlo k náporu a vytvářelo si šance. Jenže s koncovkou si neporadilo. Po utkání si Plzeňští svůj výkon víceméně pochvalovali, žehrali jen na produktivitu a na smůlu. „Měli jsme dát pět gólů," prohlásil kouč Miroslav Koubek.

Ať už si vyhodnotí v Plzni výkon proti Dritě jakkoli, jisté je, že kosovský vicemistr patří v evropských pohárech mezi outsidery. Nikdy nepřešel dál než přes druhé předkolo. Při vší úctě k němu, patří mezi nejslabší protivníky Plzně na evropské scéně..."

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.