Hlavní obsah

Individuality proti týmovému pojetí. Známe jejich slabiny, říká o Nice kouč Svědík

Bude tu soupěř plný hráčů s individuálními dovednostmi, říká o Nice trenér Slovácka Martin Svědík. Zda bude i třetí utkání (čtvrtek od 18:45) celku z Uherského Hradiště v Konfereční lize plné gólů, samozřejmě nedokáže odhadnout. Chce ale zůstat u aktivní hry, kterou se Slovácko v základní skupině zatím prezentuje.

Foto: ČTK

Trenér Slovácka Martin Svědík na tiskové konferenci před domácím zápasem Konferenční ligy proti Nice.

Článek
Fotogalerie

Čeká vás třetí soupeř v Konferenční lize, v čem bude jiný než Partizan a Kolín?

Stejný bude určitě v kvalitě. U Nice bych vypíchl individuální dovednosti a zkušenosti hráčů z jiných evropských lig nebo reprezentací. Už jsem říkal, že z naší skupiny jsou na tom z tohoto pohledu nejlépe.

Největší hvězdy přišly do týmu až před sezonou, výsledky se ale zatím nedostavují. Je na týmu vidět, že se teprve skládá?

Je to strašně zrádné, každé mužstvo má své problémy. Taky se musíte kouknout, že nedostávají moc gólů. V útočné fázi to samozřejmě může být otázka sehranosti a toho, než si na sebe hráči zvyknou. Individuality si nemusí vždy sednout. Ale mají sílu v prvním dotyku i zakončení. Navíc evropská soutěž je něco jiného než domácí liga.

Upoutal vás speciálně nějaký hráč?

Delorte je kvalitní útočník, ale musel bych vypíchnout celé mužstvo. Dante si to vzadu ve 38 letech hraje velmi solidně, silní jsou střední záložníci i krajní beci. My to naopak máme založené na týmovém výkonu, hrajeme doma. V tom jsou naopak naše zbraně.

První dvě utkání ve skupině byla divácky velmi atraktivní, v obou padlo šest branek. Bude série pokračovat?

S Partizanem to byl velmi rozporuplný zápas, protože když soupeř hraje v deseti, nemůžete dostat tři góly. Duel jsme měli zvládnout lépe. Trápila nás defenziva stejně jako v Kolíně, kde jsme dostali dva góly ze standardek. Možná je to i na úkor toho, že chceme hrát útočně. Občas se chováme špatně při presování, vše je o zodpovědnosti. Chceme pokračovat v naší aktivitě, ale musíme se jinak chovat po ztrátě míče. Ukáže se, co nám soupeř dovolí. Víme jeho silné a slabé stránky, tomu uzpůsobíme strategii.

Čeká vás už třetí zápas v Evropě, cítíte, že si už mužstvo na novou soutěž zvyklo?

Načetlo se to i zápasy s Fenerbahce a Stockholmem. Duelů už je hodně, myslím, že hráči ví, co je čeká. V tom nevidím žádný problém.

Jaký máte vůbec vztah k francouzskému fotbalu?

Raději mám anglický nebo německý, ale soutěž ve Francii pořád patří mezi TOP 5 lig v Evropě. Nelze si vybírat, soupeři jsou vždy velmi kvalitní.

Reklama

Související témata: