Hlavní obsah

Vrtkavá židle… Bosenský trenér začal Spartou, skončit může po Plzni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Svou pouť na lavičce Dinama Záhřeb započal před dvěma měsíci domácím duelem se Spartou, čtvrteční klání s Viktorií Plzeň pro něj naopak může být tím posledním. Trenér Sergej Jakirovič si ale velký tlak na svou osobu nepřipouští.

Foto: Profimedia.cz

Trenér Dinama Záhřeb Sergej Jakirovič.

Článek

Záhřeb (od našeho zpravodaje) - „Pokud s Viktorií prohraje, pravděpodobně skončí,“ tvrdil po středeční tiskové konferenci jeden z chorvatských novinářů. Dinamo prohrálo tři z posledních čtyřech soutěžních zápasů, od nástupu Jakiroviče čtyři z dvanácti. Jenže do toho počítejme vypadnutí se Spartou v předkole Evropské ligy, porážku ve skupině Konferenční ligy na půdě Ballkani a aktuální třetí místo v domácí soutěži, což obhájce titulu rozhodně neuspokojuje.

Sám bosenský kouč si ale brzký vyhazov nepřipouští. „Nemyslím si, že to bude můj poslední zápas. Co bych byl za člověka, kdybych takhle přemýšlel? Jsem si vědom všeho, co se děje, ale vždy chci vyhrávat všechny zápasy,“ ujistil Jakirovič přítomné novináře před duelem s Plzní.

Problém rozhodně není jen v trenérovi. Fanoušci jsou naštvaní na vedení, že v létě během několika týdnů pustilo do zahraničí velké opory jako gólmana Livakoviče, záložníka Ivanušece nebo obránce Šutala. Jen za tyto tři obdržel Záhřeb kolem 35 milionů euro. Jenže patřičná náhrada nikde, kádr Dinama výrazně oslabil a k tomu je zraněný elitní kanonýr a kapitán Bruno Petkovič.

Fotogalerie

„Děláme vše pro to, abychom se z této situace dostali. Pro nikoho to není těžší než pro mě, hledáme cestu, jak vítězit. Přál bych si, aby nás přestala pronásledovat smůla se zraněními. Kluci se snaží, ale výsledky nejsou. Uvědomuji si, že kritika je oprávněná,“ říká Jakirovič, jenž v minulosti vedl Maribor, Mostar nebo Rijeku.

Na Plzeň se ale nijak speciálně nepřipravoval. Ví, že ho čeká těžké utkání proti kvalitnímu soupeři, který je v Konferenční lize zatím stoprocentní. Z pohledu trenéra na tom nic nemění ani víkendová prohra Západočechů 0:3 v Liberci a zranění nejproduktivnějšího hráče českého celku Rafia Durosinmiho.

„Mají další dva dobré útočníky, kteří nám mohou dělat problémy. Musíme být koncentrovaní, vyhrávat souboje a snažit se být na míči. Když budeme mít souvislý tlak, můžeme být více nebezpeční. Mikuláš ještě nechodí, takže není důvod, abychom někomu rozdávali dárečky,“ podotkl 46letý kouč.

Plzeň hraje na Dinamu Záhřeb. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články