Hlavní obsah

Koubek: Musíme najít nové vazby. Otazníků v sestavě je víc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud vyhrají, budou velmi blízko postupu ze základní skupiny Konferenční ligy. Fotbalisté Plzně ale nastoupí ve čtvrtek na půdě Dinama Záhřeb bez útočníka Rafia Durosnimiho, což logicky trenér Miroslav Koubek označuje za velký problém. Má ale další otazníky v sestavě.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Trenér Viktorie Plzeň Miroslav Koubek.

Článek

Záhřeb (od našeho zpravodaje) - Viktoria sice nezvládla víkendový duel v Liberci, ale stále je na tom lépe než její čtvrteční soupeř.

Vnímáte, že Dinamo nemá v poslední době ideální formu?

Zaznamenali jsme, že v říjnu prohráli tři ze čtyř utkání, navíc došlo k posunům v kádru a důležitým odchodům. Pokud navíc nebude hrát elitní útočník Bruno Petkovič, jde o významný moment, že soupeř může mít více problémů. My je ale máme také. Durosinmi je velká ztráta, musíme se s ní vyrovnat. Máme další kvalitní útočníky.

Plzeň hraje na Dinamu Záhřeb. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Jde pro oba týmy s ohledem na chybějící kanonýry o krok do neznáma?

Pokud přijdete o hráče, kteří jsou vaši nejproduktivnější, je to velká ztráta. Musíte je nahradit, najít nové vazby a možná i způsob hry. Práce ve fotbale je ale o tom, že každý se dá nahradit. Snad se nám to podaří v co nejkratší době.

Podržíte gólmana Mariána Tvrdoně, jenž nahradil zraněného Jindřicha Staňka a chyboval při víkendové prohře 0:3 v Liberci?

Děláme to od začátku týdne, ihned od konce zápasu v Liberci jsme ho podrželi. Máme ale tři brankáře a definitivní verdikt, kdo bude chytat, ještě nepadl. (S Plzní odcestovali ještě 18letý Viktor Baier a 26letý Dominik Sváček, pozn. red.)

Váháte i na jiných postech základní sestavy?

Nejsem trenér, který po jedné porážce vše razantně změní. Nepanikařím a nechci nic rozmetat. Určité korektury musí nastat, ale nebude se jednat o žádnou revoluci.

Dá se Dinamo svou silou přirovnat ke Spartě, se kterou jste hráli nedávno?

Těžká otázka. Obě mužstva jsou vynikající, mají evropskou kvalitu. Ale každé má svůj vlastní herní styl.

Reklama